پرونده اول: اندیشه مهدوی
اندیشه مهدوی، یک اندیشه راهساز و راهگشاست. اندیشهای ماندگار که نه فقط در تاریخ بعد از اسلام، که از تاریخ آغاز خلقت در زمین، به وجود آمده است. انتظار و امید برای آمدن مصلح جهانی. این اندیشه، نیاز به کار دارد، نیاز به توضیح دارد، نیاز به تبیین دارد تا خرافات، انحرافات و کج سلیقگیها آن را از مسیر درست و ایمن، خارج نکنند. رویکرد اندیشه مهدوی، همین است؛ افزایش و بالا بردن آگاهی و بصیرت درباره مفاهیم و معانی کلیدی اندیشه مهدوی. در پرونده این شماره، به مطالبی همچون فرصتهای جهانی شدن با استفاده از اندیشه مهدوی، معرفی کتاب ارزشمند دایرهالمعارف مهدویت و همچنین مطالبی درباره شبهات مهدویت و فرهنگ مهدوی خواهیم پرداخت.
فراتر از معرفت به امام زمان(عج) (به زودی...)
فرصت زیبای جهانی شدن(به زودی ...)
خودآگاهی و فرهنگ مهدوی(به زودی ...)
پرسش و پاسخ مهدوی(به زودی ...)
حکومت مهدوی و اقتصاد قرآنی(به زودی ...)
معرفی دانشنامه امام مهدی(عج)(به زودی ...)
امام، چاه تعطیل مانده و کاخ بلند بیصاحب(به زودی ...)
پرونده دوم: ادبیات مهدوی
مهدویت نه فقط یک آموزه دینی، یک دانش علمی و یا یک برنامه فکری باشد بلکه شاید بیشتر از همه آنها، یک فرهنگ است. فرهنگی که میتواند باعث به وجود آمدن همه آموزهها، دانشها و برنامههای درست و دقیق در یک جامعه آرمانی شود. ادبیات به عنوان یکی از مهمترین شئون فرهنگ، نقش بسیار مهمی در ساختن این جامعه آرمانی بر عهده دارد. ادبیات و شعر مهدوی، زیرساخت بنای فرهنگی مهدویت است. فرهنگ مهدویت اگر آنطور که هست در جامعه نمود پیدا کند، به سادگی میتواند جلوی بسیاری از ناهنجاریها، کج فهمیها و خرافات را بگیرد. ادبیات و شعر مهدوی امروز جامعه، محل بحث پرونده این شماره خواهد بود. از معرفی کتابهای داستانی درباره امام زمان علیهالسلام یا شعر شاعران جوان و همچنین نشستی با نویسندگان و شاعران به نام «درباره وضعیت ادبیات و شعر مهدوی در جامعه امروز».
شعر مهدوی(عج)(به زودی ...)
وقتی قلم دلتنگ میشود(به زودی ...)
نامههای آشنا(به زودی ...)
معرفی کتاب غیبنما(به زودی ...)
نشست بررسی ادبیات مهدوی در ادبیات امروز(به زودی ...)
پرونده سوم: زندگی مهدوی
زندگی مهدوی، زندگی بر اساس باورها، مفاهیم و الگوهای مهدوی است. چیزی نیست که یک شبه به دست بیاید، برای به دست آوردنش باید تلاش کرد، باید بیشتر خواند و بیشتر بصیرت داشت. برای داشتن یک زندگی مهدوی موفق، یک راه بسیار سخت باید گذرانده شود. از یک خانواده کوچک تا یک جامعه بزرگ، زندگی مهدوی این توانایی را دارد تا همه چیز را به نفع خوبی و درستی، تغییر دهد. متاسفانه در جامعه امروز، به اساس سبک زندگی اسلامی که در حال حاضر، سبک زندگی مهدوی است، کمتر پرداخته شده است. به همین دلیل باید تا میتوان شاخصهها و راهبردهای این زندگی را تشریح و تبیین کرد. باید تا میتوان سبک زندگی مهدوی را گسترش داد و معرفی نمود. در پرونده این شماره، از موضوع اخلاق مهدوی آغاز خواهیم کرد و بعد از بیان الگوهای زندگی حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و شهدا، به گفتگو درباره نقش انتظار در سبک زندگی مهدوی خواهیم رسید.
کارکردهای اخلاقی باور به نظارت به امام زمان(عج)(به زودی ...)
وصیت منتظران شهید(به زودی ...)
فاطمهای که الگوست(به زودی ...)
میشود اما نه با یک نفس(به زودی ...)
هفت سفارش برای هفت سین(به زودی ...)
گفتمان امید و انتظار(به زودی ...)
پرونده چهارم: آسیب شناسی
شناخت دشمن، یکی از مهمترین راههای افزایش بصیرت شخصی و همگانی است. اگر کسی دشمن را بهتر بشناسد، دوستانش را هم بهتر میتواند ببیند. بنابراین شاخت دشمن و راههای نفوذ او از ضروریات امروز جامعه ماست. دشمن، هزاران راه مختلف برای نفوذ پیدا خواهد کرد که مهمترین آنان فرهنگ و اندیشه است.
حوزه جنگ نرم و فرهنگی، یکی از مهمترین مسائلی است که جامعه باید نسبت به آن حساس باشد. باید دشمن را بیشتر و بهتر بشناسد تا بتواند جلوی نفوذش را بگیرد. نفوذی که اگر به فرهنگ و اندیشه کسی وارد شود، دیگر به این سادگی نمیتوان آن را بیرون راند. به همین خاطر، دشمنشناسی یا غربشناسی، یک مفهوم کلیدی در مطالعات امروز ماست. در پرونده این شماره، از معرفی فرقههای مدعی مهدویت تا راهکارهای مقابله با تکفیریها، آغاز خواهیم کرد و به بررسی آخرالزمان در شمال اروپا و سینما و تلویزیون خواهیم رسید.
معرفی مهدویت توسط ایرانیان خارج از کشور(به زودی ...)
راهکارهای مقابله با تکفیریهابه زودی ...)
ژانرشناسی آخرالزمان+نقد و بررسی فیلم و بررسی سینمای آخرالزمانی(به زودی ...)