نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

بیعت و تقویت اراده منتظران

در اینکه همه دوست‌داران امام‌زمان شوق سربازی او را در سر می‌پرورانند حرفی نیست اما بر طبق روایات، تنها کسانی به این افتخار بزرگ، نائل می‌شوند که مدال انتظار حقیقی را کسب کنند. اما کسب این مدال برای ورود به خیل لشگر قائم‌آل‌محمد کار آسانی نیست و نیاز به صبر و تحمل فراوان دارد.

رؤیایی مقدس اما...


در اینکه همه دوست‌داران امام‌زمان شوق سربازی او را در سر می‌پرورانند حرفی نیست اما بر طبق روایات، تنها کسانی به این افتخار بزرگ، نائل می‌شوند که مدال انتظار حقیقی را کسب کنند. اما کسب این مدال برای ورود به خیل لشگر قائم‌آل‌محمد کار آسانی نیست و نیاز به صبر و تحمل فراوان دارد. بسیاری از افراد در پیچ و خم آزمایش‌های الهی سست می‌شوند و از ادامه راه باز می‌مانند؛ به همین خاطر همواره کسانی که سودای سربازی حضرت را در سر می‌پرورانند از ضعف اراده خود گله دارند و به دنبال راهکاری هستند تا عزم خود را به گونه‌ای جزم کنند که در فراز و نشیب‌های روزگار، انگیزه خود را از دست ندهند. این نوشتار به صورت مختصر به دنبال پاسخی برای این نیاز مهم و سرنوشت‌ساز است.

اهمیت اراده در دستیابی به اهداف و آرمان‌های الهی
اگر امروزه در روانشناسی کاربردی گفته می‌شود که اراده، موتور محرک انسان تا رسیدن به اهداف وی است ده‌ها قرن پیش، ائمه معصومین در بخشی از دعایی که مربوط به قنوت نماز وتر است به ما آموزش داده‌اند که در محضر پروردگار عالم عرض کنیم: «اَنَّ زَادَ الرَّاحِلِ إِلَيْكَ عَزْمُ إِرَادَةٍ يَخْتَارُکَ بِهَا وَ يَصِيرُ بِهَا إِلَی مَا يُؤَدِّي إِلَيْک‏؛ توشه راهیان کوی تو، اراده راسخی است که با آن تو را برگزیده و به وسیله آن به سوی آنچه که به تو می‌رساند، رهنمون شوند». (مصباح‌المتهجد، ج1، ص: 162) و این مطلب همواره از درخواست‌های مکرر ایشان بوده است که این خود، گواه اهمیت داشتن عزم و اراده در دستیابی به موفقیت است.

شوق و ترس؛ دو عامل تقویت اراده

حال که اهمیت اراده در رسیدن به اهداف بلند دانسته شد، بدیهی است که باید به دنبال کسب و تقویت آن بود. در همین مسیر است که نقش عوامل موثر در تقویت اراده، خود را نشان می‌دهد. شوق رسیدن به هدف و ترس از دست دادن منافع حاصل از آن، دو عامل مهمی است که ایجاد آن‌ها در تقویت اراده بسیار مهم است و به همین خاطر باید به دنبال راه‌هایی بود که در انسان این دو عنصر را زنده می‌کند.
بیعت با امام‌زمان علیه‌السلام حامل عناصر شوق و ترس
یکی از راهبردهای فوق‌العاده‌ای که افزایش‌دهنده شوق و ترس است، عهد و بیعت با امام عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف می‌باشد. زیرا مروری بر احادیثی که در باب بیعت با امام آمده، بیان‌گر این مطلب است که اگر کسی از بیعت با امام، روی‌گردان شده و یا عهدشکنی کند گرفتار عواقب سهمگینی خواهد شد و از آن طرف، پیوند با امام‌زمان علیه‌السلام و میثاق با او برکات فراوانی خواهد داشت. همین امر باعث می‌شود که انسان مومن و منتظر از طرفی با امام بیعت کند و از طرف دیگر، ترسی که از احساس مسئولیت وی به وجود آمده است او را به رعایت مفاد عهد با امام عصر که همانا جلب خشنودی و عدم نافرمانی اوست، وادار می‌کند. این خود باعث تقویت اراده و در نتیجه طلیعه رشد و تربیت او در راستای بیعت با امام و پذیرش ولایت وی خواهد بود.

حدیثی برای تفکر بیشتر

اگرچه درباره بیعت با امام از طرفی و اهمیت اراده در سلوک به سمت خدا سخن فراوان خواهد بود اما مناسب است که در همین راستا کلام امیرالمومنین درباره حقوق متقابل امام و مردم را با دقت بیشتر مطالعه و فکر خود را بارور کنید که فرمود: «اى مردم! همانا من (امام) بر شما و شما بر من حقّی دارید، حق شما بر من، آن است که از خيرخواهی و دلسوزی برای شما دريغ نکنم و (برای تأمین رفاه) بيت‎المال را (عادلانه) ميان شما تقسيم كنم، و شما را آموزش دهم تا (بی‌سواد و) نادان نباشيد، و شما را تربيت كنم تا (راه و رسم زندگی را) بدانيد. و اما حق من بر شما اين است كه در بيعت با من وفادار باشيد و در آشكار و نهان برايم خيرخواهی كنيد و هرگاه شما را فرا خواندم، اجابت نماييد و فرمان دادم، اطاعت كنيد». (نهج‌البلاغه، خطبه 34)
آخرین ویرایش
در 1395/4/19 12:32

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366