در سال 2014 سریالی تحت عنوان دومینیون (سلطه) بر اساس ایده اصلی فیلم لژیون توسط وان ویلموت ساخته شده است. در سال 2015 هم فصل دومش به نمایش درآمد. سریال دومینیون، نبرد فرشتگان و نسل بشر در آخرالزمانی است که خدا ناپدید شده است و باقیمانده نسل بشر در شهری به نام وگا، زندگی میکنند. جبرئیل همراه با سایر فرشتگان، قصد نابود کردن نسل بشر را دارند. میکائیل که آن فرزنده تازه به دنیا آمده را نجات داده با نسل بشر باقی مانده است، اما کسی از هویت آن فرزند، اطلاع ندارد تا جانش در امان بماند. آن فرزند، آخرین منجی انسان است. حالا اهالی شهر، مدام برای ظهور منجی، در انتظار هستند و دعا میکنند تا منجی آنان، زودتر فرا برسد و آنان را نجات بدهد.
در تفکر مسیحی – یهودی، میکائیل پسر محبوب خداست و فرماندهی جنگ در آسمان و بهشت بر علیه شیطان را بر عهده دارد. در متون مسیحی – یهودی، کمتر به جبرئیل پرداخته شده و از فرشتگان دیگری همچون یوریل (که اتفاقا در سریال دومینیون هم همپیمان جبرئیل است) بیشتر نام برده شده است. این درحالی است که در تفکر و متون اسلامی، علاوه بر اینکه میکائیل، یکی از فرشتگان مقرب به شمار میآید، نقش جبرئیل، بیشتر و پر رنگتر است. البته این تنها باری نیست که جبرئیل به عنوان خائن و یا دشمن انسان معرفی شده است. در فیلم کنستانتین (محصول 2005، ساخته فرانسیس لورنس، با حضور کیانو ریوز) باز هم جبرئیل بود که میخواست با پسر شیطان همپیمان شود و باعث نابودی نسل بشر در زمین گردد. آنجا هم در نهایت این جبرئیل بود که شکست میخورد و تاوان خیانت خود به خدا را پرداخت میکرد.
استفاده گسترده از عباراتی همچون انتظار و دعا برای ظهور منجی در سریال و دست به دعا برداشتن نسل بشر (تقریبا به همان شکلی که در نماز برای قنوت استفاده میشود) برای تعجیل در ظهور یا فرج منجی، همچنین اشارات گسترده به جبرئیل، همه و همه فقط گوشهای از حساسیت موضوع منجی و آخرالزمان در تفکر مسیحی – یهودی در مقابله با تفکر اسلامی است. سریال دومینیون، نشاندهنده یک نوع آخرالزمان مسیحی – یهودی، در مقابله با تفکر اسلامی است که سعی میکند با وام گرفتن عناصری از هر کدام، دیدگاه تحمیلی خود را به بیننده و مخاطب القا کند.
در دنیایی که سریال دومینیون نشان میدهد، نه خدا حاضر است و نه شیاطین. این جنگ بین فرشتگان در جریان است. فرشتگانی که به جای شیاطین، به جسم آدمیان نفوذ میکنند تا بتوانند در میان آنان رفت و آمد کنند. در اینجا و در این دنیا، باید از فرشتگان ترسید، هر چقدر که مقام یک فرشته بالاتر و والاتر بوده باشد، ترس و قدرت ویرانگریاش بیشتر خواهد بود.
در انجیل در نبرد آخرالزمان، میکائیل در مقابل شیطان، صفآرایی خواهد کرد و در نهایت او را به دریاچه آتش خواهند انداخت. اما در نبرد آخرالزمانی که امروزه دنیای غرب مشتاق به نشان دادن آن است، میکائیل در مقابل جبرئیل صف خواهد کشید. جبرئیل در اینجا نماینده هر چیزی است که در مقابل غرب قرار گرفته باشد که سرانجامی به جز افکنده شدن در دریاچه آتش نخواهد داشت.
امان 54 - سینا کرمزاده