سلام بر مهدی؛ آنکه خدا وعده او را به امتها مژده داده است که با او اتحاد و یگانگی را برقرار و پراکندگی ها را برطرف کند: (السَّلَامُ عَلَى الْمَهْدِيِّ الَّذِي وَعَدَ اللَّهُ بِهِ الْأُمَمَ أَنْ يَجْمَعَ بِهِ الْكَلِمَ وَ يَلُمَّ بِهِ الشَّعْثَ؛ بلدالأمين، ص286).
سلام بر شهیدان؛ بیقرارانی که منادی وحدت و همدلی بودند و خونشان به فلق، رنگی سرخ هدیه کرد تا مژدهدهنده طلوع زیبا و دلنشین خورشید عالمتابی باشند که تمام امتها در زیر نور هدایتش جمع میشوند تا طعم شیرین وحدت و همدلی را بچشند. آنان که تبدیل به یدالله واحدهای شدند و دست زورگویان عالم را از ایرانزمین که شیعهخانه امام زمانشان است، کوتاه کردند. خونینکفنانی که علمدار وحدت و همدلی هستند چرا که با سر سپردن به فرمان امامخمینی که او را نایب برحق امام زمانشان میدانستند، این پرچم را برافراشته نگه داشتند. آنان بارها و بارها از نایب امام زمانشان شنیده بودند که «مسئولان ما بايد بدانند كه انقلاب ما محدود به ايران نيست. انقلاب مردم ايران، نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمدارى حضرت حجت ـ ارواحنافداه ـ است. خداوند بر همه مسلمانان و جهانيان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد». (صحيفه امام، ج21، ص327)
هماکنون نیز نیازمند وحدتیم
دلاورمردان دوران دفاع مقدس به واسطه هدایتهای پیامبرگونه امام راحل، فهمیده بودند که انقلابشان زمینهساز ظهور امام زمان عجاللهتعالیفرجهالشریف است و این مساله در وحدت و همدلی انان تاثیر مضاعفی داشت. امروز نیز یکی از اصلیترین نیازهای جامعه منتظر ما، همان وحدت و اتحادی است که در دفاع مقدس وجود داشت و منجر به پیروزی در برابر دشمن مشترک گردید. با یادآوری و بازخوانی جلوههایی از وحدت و همدلی که بین رزمندهها وجود داشته، هم میتوان غبار فراموشی را از قامت سرسبز دفاع مقدس زدود و هم آن ارزشهای والا را به نسل امروزی و نسلهای آینده، هدیه داد تا از برکاتشان، عطر اتحاد و همدلی در فضای جامعه، طنینانداز شود. بسیج عمومی، تجلی عینی همدلی حضور اقشار مختلف مردم در جنگ، اعم از مسئولین دولتی و مردم عادی، حوزوی و دانشگاهی، کارگر و کارمند، زن و مرد، اقوام و مذاهب و اقلیتهای دینی بود که نشاندهنده نوعی وحدت و همدلی است که در کلمه بسیار زیبا و مقدس «بسیج» خلاصه میشود. بسیاری از مسئولین درجه اول کشورمان در دوران جنگ، دوشادوش رزمندهها مبارزه میکردند. به عنوان نمونه، حضور مقام معظم رهبری در جبهههای جنگ و شرکت در جنگهای چریکی از مصادیق وحدت و همدلی بین مسئولین و مردم بود که امام راحل به ایشان فرمودند: «من به شما خامنهای عزیز تبریک میگویم که در جبهههای نبرد با لباس سربازی و در پشت جبهه با لباس روحانی به این ملت مظلوم خدمت نمودهاید». (صحيفه امام، ،ج15، ص41)
بدون بسیجیها آب نمیخورد
در مورد شهید حسن باقری اینچنین نقل شده است که: «با اینکه فرمانده قرارگاه عملیاتی کربلا بود مرتب در خط مقدم حضور مییافت و از وضع بسیجیها سوال میکرد و تا بچه ها نان نمیخوردند او هم نان نمیخورد و اگر احیانا آب به بسیجیان نمیرسید، اب نمینوشید». (صنوبرهای سرخ، ص108)
اینها نمونههایی از همدلی شهدای گرامیمان است. این که شهید علی معمار با «این که سردار نمونه تیپ المهدی بود، در برخی مواقع، حمام موقت درست میکرد و با دستان خودش، تمام بچهها را کیسهکشی میکرد» (فرهنگنامه جاودانههای تاریخ، دفتر سیزدهم، ج1، ص705)، نشاندهنده نوعی وحدت و همدلی بین فرماندههان و رزمندهها بود.
همدلی در وصیت منتظران شهید
بسیاری از شهدا در وصیتنامههایشان به وحدت و همدلی سفارش کردهاند؛ شهید ابراهیم آبشت در بخشی از وصیتنامهاش میگوید: «شما ای دوستان و ای همسنگران! خود را اماده کنید برای ظهور امام زمان علیهالسلام. بدانید که قیام شما دنباله کربلا است. استوار و مصمم همانگونه که تاکنون بودهاید، باشید و این وحدت و همبستگی الهی را حفظ کنید». شهید جلیل ذکانی در وصیتنامهاش میگوید: « تسلیم زور و ستم کافران نشوید. متحد شوید و از رهبر، پیروی کنید. از کسی پیروی کنید که شما را به طرف حکومت امام زمان هدایت کند». شهید ابوالقاسم احمدی دستجردی در بخشی از وصیتنامهاش میگوید: «سلام به پیشگاه حضرت مهدی که جهان امروز در انتظار ظهور ان حضرت میباشد. وحدت و همبستگی خود را حفظ کنید و به شایعات و دسیسههای ضد انقلاب اصلا گوش ندهید که خدای ناخواسته منحرف نشوید».
امان 54 - امید درویشی کارشناس ارشد مهدویت