اشاره: این روزها همه کسانی که مباحث مربوط به خانواده را از دو برنامه گلبرگ در شبکه سه سیما و پرسمان تربیتی خانواده از رادیو معارف، دنبال میکنند حجتالاسلاموالمسلمین «محسن عباسی ولدی» را به خوبی میشناسند اما شاید کمتر کسی فکر کند که ایشان با طبع ادبی خود دارای آثار ادبی نیز هستند. محسن عباسی ولدی، سال 1355 در تهران به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در همین شهر گذرانید. سپس تحصیلات خود را در شهر کرج ادامه داد و دیپلم ریاضی خود را اخذ نمود. پس از اتمام این مقطع در سال 1373 وارد حوزه علمیه اصفهان شد و برای ادامه تحصیل حوزوی از سال 1377 به خیل عظیم طلاب حوزه علمیه قم پیوست تا از محضر بزرگان و مراجع، بهره بگیرد. وی هم اکنون نیز مشغول فراگیری درس خارج فقه و اصول میباشد.
وقتی صفحه ورودی سایت استاد عباسی را باز میکنید در کنار تصویر ایشان این جمله را میبینید: «وقتی بیای، تاریخ جهان را از نو ورق خواهیم زد. دلدادگانت تاریخ ظهور تو را مبدأ تاریخ میکنند. آقا میشود بگویی 1/1/1 کی فرا میرسد؟» .این جمله خود نشان از دلدادگی آقای عباسی به امام زمان علیهالسلام دارد اما مطلب به همین جا ختم نمیشود. وقتی به آثار نوشتاری ایشان مراجعه میکنیم، دو کتاب ادبی از ایشان درباره امام زمان علیهالسلام میبینیم.
اما معرفی این دو کتاب در سایت رسمی خودشان:
اول. بهانه بودن (دلنوشتههایی به رنگ انتظار)؛ موضوع این کتاب مفهوم متعالی انتظار است. مؤلف در این کتاب سعی دارد در متونی ادبی، متناسب با ذائقه نسل امروز در عین سادگی و روانی میان مخاطب و امام زمان عجاللهتعالفرجهوشریف، رابطۀ معرفتی و محبتی برقرار کرده و او را با وظایف خود در زمان غیبت آشنا کند. بخش اول این کتاب «سریال ظهور» نام دارد که به بهانه نجوای یک انسان منتظر با امام خویش، از ابتدای خلقت تا شهادت امام زمان عجلاللهتعالفرجهوشریف را در شش پرده به تصویر کشیده است. «کاش|نامه»، «واژههای منقلب» و «دلنوشتههای کوتاه» از دیگر بخشهای این کتاب است.
بخشی از مقدمه کتاب: «هر بار که نفس بالا میآید بویی از حضورت میگیرد و وقتی برمیگردد جانم را معطر میکند تا هنوز دلیلی برای زنده ماندن داشته باشم و شوقی برای تداوم حیات. آقا! من تو را نمیخواهم که بیایی و دنیایم را آباد کنی. من میخواهم تو باشی تا بهانهای برای بودنم داشته باشم. آبادی دنیای من، نه به ظهورت که به حضور تو در این عالم است».
دوم. امامنامه؛ زیارت جامعۀ کبیره یکی از اصلیترین متون زیارتی مکتب تشیع است که به اذعان علمای ربانی یک دورۀ عمیق امامشناسی است. شناساندن مفاهیم بلند این زیارت به جوانان از طریق ترجمه، چندان نتیجهبخش نیست؛ زیرا ترجمه، قابلیت کافی برای انتقال مفاهیم عمیق این نوع متون را ندارد. از سوی دیگر شرحهایی که برای این زیارت، نوشته شده به جهت طولانی بودن و یا داشتن قلمی سنگین و رسمی، مورد اقبال بسیاری از اقشار جامعه قرار نمیگیرد. مؤلف در «امامنامه» بنا دارد با برگردانی ادبی و روان، در عین اختصار، مخاطب را یک قدم به مفاهیم زیارت جامعۀ کبیره نزدیک کند. بخشی از مقدمه کتاب: «واژههایی را که در این اوراق پشت سر هم صف کشیدهاند نه ترجمه آن بدانید و نه شرح آن. این واژهها از کوچه پس کوچههای جامعه کبیره رد شده و رایحهای از جامعه کبیره به تنشان خورده است، همین؛... این جملات را تقدیم میکنم به آن که آرزو میکنم روزی بیاید و برای ما درس تفسیر بگذارد؛ تفسیر جامعه کبیره».
راهنمای خرید: انتشارات جامعهالزهرا-علیهاالسلام- تلفن: 02532112236