در چنین روزی حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در فرمانی، دستور تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی را صادر نمودند. تشکیل این نهاد انقلابی به فاصله یک سال و نیم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نشانگر عمق توجه امام راحل به مقوله تبلیغ است. امروزه تبلیغات در هر مسئله و موضوعی نقش تعیین کننده و کاربردی دارد و حرف اول را آن کسی میزند که در این زمینه سرآمد باشد. یکی از ابعاد تبلیغ، تبلیغ دینی، آنهم در عرصه مهدویت است که در وضعیت کنونی جامعه، نیاز روز بشریت است و البته باید در این موضوع تا رسیدن به سرحد مطلوب تلاش زیادی نمود.
2 تیر (10 رجب): ولادت امام جواد علیه السلام
در چنین روزی امام جواد علیه السلام متولد شدند و خانه امام رضا علیه السلام را به نور وجودشان منور ساختند. جواد یعنی بسیار بخشنده. لقب جواد الائمه به حق زیبنده این امام همام است. در دوران ظهور نیز بخشندگی امام عصر علیه السلام به حد اعلی خود میرسد. در روایت آمده است که وقتی محتاجی به امام زمان(عج) مراجعه میکند، حضرت آنقدر به او میدهند که شخص محتاج میگوید: دیگر بس است نیازی ندارم.
6،7،11،12 تیر: روزهای ترور و شهادت مسئولان نظام و مردم بیگناه
در تیر ماه 1360، صدمات زیادی از ناحیه امریکا و مزدوران خود فروختهاش «منافقین کوردل» در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت شد و بدنه اصلی نظام ضربههای بسیار سنگینی را تحمل کرد. آنها با این ترورها و قتل عامها، بذر کینهای عمیق نسبت به خود را در قلوب مردم ایران اسلامی کاشتند.
در ششم تیرماه منافقین سر سپرده با انجام توطئه ترور، به قصد شهادت آیتالله خامنهای از صحنه انقلاب، با کار گذاشتن بمبی در ضبط صوت و گذاشتن آن در جلوی تریبون ایشان در مسجد ابوذر تهران، جان نماینده امام در شورای عالی دفاع را نشانه گرفتند که با عنایت خداوند، این توطئه ناکام ماند.
در هفتم تیر همان سال، آیتالله بهشتی و هفتاد دو تن از یاران گرانقدر انقلاب به خاک و خون کشیده شدند و به درجه رفیع شهادت رسیدند. منافقین در یازدهم تیر در جنایت دیگری آیت الله صدوقی نماینده امام و امام جمعه یزد را در حرکتی جنایتکارانه ترور کرده و به شهادت رسانند. چند سال بعد در دوازدهم تیر 1367، شیطان بزرگ آمریکا، در اقدامی غیر انسانی و برخلاف قراردادهای بینالمللی، یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران را در آسمان نیلگون خلیج همیشه فارس سرنگون کرد و دویست و نود سرنشین آن را بدون هیچ گناهی به شهادت رساند و در عملی غیرانسانی به عاملان آن جایزه داد.
21 تیر: روز عفاف و حجاب
یکی از ضرورتها در جامعه اسلامی توجه همگان، به ویژه مسئولان نظام به وضعیت حجاب و عفاف در جامعه است. کوچکترین کار در این عرصه نامگذاری یک روز به این عنوان است تا در آستانه فرارسیدن آن، توجه همه به این مقوله بیش از پیش گسترش پیدا کند و از حالت فرمایشی به جایگاه واقعی خود نزدیک شود. اهمیت این مسئله از آنجا ناشی میشود که بدانیم دشمنان اسلام که در تمام عرصهها از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شکستهای پی در پی را تجربه کردهاند، این بار به سوی عفاف و حجاب جامعه اسلامی حمله ور شده و توطئه کم رنگ کردن و سپس از بین بردن عفت عمومی را در پیش گرفتهاند.
27 تیر: اعلام پذیرش قطعنامه 598
در این روز معمار کبیر انقلاب اسلامی مصلحت نظام و انقلاب اسلامی را در پایان گرفتن جنگ هشت ساله تحمیلی با رژیم بعثی عراق یافتند. پذیرش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، باعث تحول غیر منتظرهای در صحنه دفاع مقدس و جهان شد.
5 مرداد: عملیات مرصاد
در چنین روزی دست استکبار جهانی و صدام جنایتکار از آستین منافقین بیرون آمد و به قصد ساقط کردن نظام مقدس جمهوری اسلامی ـ به خیال خام خود ـ در عملیاتی با نام فروغ جاویدان حملاتی گسترده را با همکاری صدام از غرب کشور آغاز کردند، اما نیروهای رزمنده ایران اسلامی در یک اقدام هماهنگ نظامی از زمین و هوا آنان را زمینگیر و سپس متواری نمودند و بسیاری را به هلاکت رساندند.
14 مرداد: سالروز صدور فرمان مشروطیت
مظفرالدین شاه قاجار با صدور فرمانی به تشکیل مجلسی تن در داد که به فرمان مشروطیت معروف شد.
26 مرداد: آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی
سرانجام پس از دو سال از پایان جنگ تحمیلی هشت ساله، رژیم متجاوز صدام به تبادل اسرا تن داد و اولین گروه از اسرای ایرانی در این روز وارد خاک میهن اسلامی شدند.
28 مرداد: کودتای آمریکایی شاه علیه مصدق
در عملیات آژاکس دولت مصدق سرنگون شد و عدهای از اراذل و اوباش ـ که تطمیع شده بودند ـ در تهران به خیابانها ریختند و علیه مصدق و به نفع شاه شعار دادند. گرچه آیتالله کاشانی، مصدق را از این کودتا تا حدودی با خبر کرده بود، اما نخست وزیر وقت، با کنار دانستن روحانیت، خود را به تنهایی، پرچمدار ملت دانست و همین امر موجبات شکست او را فراهم آورد.
5 تیر (13 رجب): ولادت امام علی علیه السلام
در سیزدهمین روز از ماه رجب ولادتی خارق العاده و عجیب، شبه جزیره عرب را دگرگون ساخت. تولد نوزادی در درون خانه خدا، جایگاه این شخصیت را میان همگان بالا برد، کما اینکه ویژگیهای بینظیر حضرت علی علیه السلام بعدها و در دوران تثبیت اسلام نام او را در تاریخ جاودانه ساخت.
7 تیر (15 رجب): رحلت حضرت زینب
در نیمه رجب، خواهر امام حسین علیه السلام حضرت زینب کبری پس از تحمل رنجها و مصائب شدید عاشورا، در سرزمین شام رحلت نمود و در همانجا مدفون شد. سیره زندگی، خطبههای آتشین و افشاگریهای آن بانو، الگویی نمونه برای همه زنان، محسوب میشود و روشن میکند که چگونه زنان میتوانند در جامعه حاضر شوند و نحوه برخورد با مردان را بدون هیچ گونه مشکلی در رفتار خود نشان دهند.
17تیر (25 رجب): شهادت امام کاظم علیه السلام
حضرت موسی بنجعفر علیه السلام در چنین روزی به دست خلیفه ستمگر عباسی به شهادت رسیدند و دلهای همه شیعیان را داغدار فقدان خود نمودند. شخصیت بزرگواری که ترس و وحشت عباسیان باعث شده بود، تا ارتباط امام با شیعیان و یارانش بسیار محدود شود و سالها زندانی گردد. امام زمان(عج) هم به خاطر ظلمهای مسلمانان در حقشان همچنان گرفتار زندان غیبت هستند. به امید روزی که ما شیعیان موجبات آزادی حضرت از زندان غیبت را فراهم نموده و به این داغ فراق پایان دهیم.
19 تیر (27 رجب): بعثت نبی مکرم اسلام
در چنین روزی تولد اسلام با نبوت آخرین نبی مرسل در سن چهل سالگی رقم خورد. عید بزرگ مبعث وقتی کامل میشود که آخرین ذخیره الهی با ظهور خود و تشکیل حکومت جهانی، همه اهداف بعثت را محقق سازد.
24 تیر(3 شعبان): ولایت امام حسین علیه السلام و روز پاسدار
دومین ثمره پیوند امیرالمؤمنین علیه السلام و حضرت زهراسلام الله علیها در سال چهارم هجری متولد شد. نامش را خداوند انتخاب فرمود و به وسیله جبرائیل به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ابلاغ نمود. این میلاد بهترین بهانه شد تا پاسداران با این روز پیوند عمیقی برقرار کنند و همانطور که امام حسین علیه السلام به عنوان بزرگترین پاسدار انقلاب جهانی پیغمبرخاتم صلی الله علیه و آله بودند، آنان هم پاسدار انقلاب اسلامی و راه حضرت امام خمینی و مطیع اوامر فرمانده کل قوا حضرت آیتالله خامنهای باشند.
25 تیر(4 شعبان): ولادت حضرت ابوالفضل علیه السلام و روز جانباز
در این روز دلیرترین فرزند امام علی علیه السلام بعد از امام حسن و امام حسین علیه السلام متولد شد. شجاعت بینظیری که در نبرد عاشورا از حضرت عباس تحقق یافت، دشمنان را آنچنان در مقابل خود ذلیل نمود که تنها راه مقابله با آن حضرت را در نیرنگ ناجوانمردانه دیدند.
26 تیر(5 شعبان) : ولادت امام سجاد علیه السلام
دومین فرزند پسر در این روز قدم به خانه پر نور و برکت امام حسین علیه السلام گذاشت و حضرت نام علی را برایش انتخاب کردند تا در نامگذاری هم راه مبارزه و جنگیدن با معاویه را به همگان نشان دهند و به ما یاد دهند که جنگیدن تنها اسلحه بهدست گرفتن نیست، بلکه در برههای از زمان نامگذاری فرزند به نام علی، خود نوعی پیکار با طاغوت زمان، معاویه محسوب میشود، زیرا معاویه دستور داده بود هر کسی که نامش علی است را کشته و اموالش را غارت کنند.
1 مرداد(11 شعبان) : ولادت علی اکبر و روز جوان
در این روز اولین فرزند امام حسین علیه السلام متولد شد، آن حضرت نامش را همنام پدر گذاشتند. این نامگذاری در راستای محبت به امیرالمؤمنین و دشمنی با معاویه بوده که این حب و بغض، حتی در تعیین نام فرزند هم جلوه گر شده است. این روز به عنوان روز جوان نامگذاری شده و بهترین مناسبت برای جوانان است تا با تأسی به فرزند ارشد امام حسین علیه السلام الگویی کامل را برای خود و زندگی خود انتخاب نمایند.
5 مرداد (15 شعبان): میلاد منجی عالم بشریت
در سحرگاه شعبان 255 هجری قمری وعده تحقق حکومت جهانی حضرت بقیةالله الاعظم(عج) بر روی زمین با ولادت استثنائی آن وجود مبارک رقم خورد. پنهان بودن آثار حمل و نشانههای آن ـ که بخاطر جوّ خفقان حکومت عباسی بود ـ از این میلاد، تولدی استثنایی به وجود آورد. به امید درک ظهور با برکت آن حضرت. انشاءالله
* . پژوهشگر مباحث مهدوی
محمد جواد کمار ـ دوماهنامه امان شماره 24