در چنین روزی از ماه ذیعقده فرزندی از پدر و مادری بزرگوار متولد شد تا عظمت قم و مرکز علوم اهلبیت را در آینده بالا ببرد. امام صادق علیه السلام فرمودند: بهزودی فرزندی از ما در قم مدفون میشود و علوم اهلبیت از نجف به قم منتقل خواهد شد و از آنجا به سراسر دنیا منتشر میگردد. این روز را به نام روز دختران نامگذاری کردهاند. باشد که چنین دختر با کرامتی الگوی همه دختران ایرانی و مسلمان باشد.
26مهر(10ذیعقده): ولادت امام رضا علیه السلام
در این روز حضرت علی بن موسیالرضا علیه السلام قدم به دنیا گذاشتند و موجبات سرور امام کاظم علیه السلام و مادرشان نجمه خاتون را فراهم آورند. حضور این امام همام در ایران که با نیرنگ مأمون محقق شد، باعث سرازیر شدن برکات و نعمات فراوانی برای سرزمینمان گردید و تا به امروز ادامه پیدا کرده و در آینده نیز خواهد کرد. قدر این حضور را در کشورمان ایران بیش از پیش بدانیم.
1آبان: روز آمار و برنامه ریزی
4 آبان: اعتراض امام خمینی علیه کاپیتولاسیون
8 آبان: شهادت محمد حسین فهمیده، روز نوجوان و روز بسیج دانشآموزی
در چنین روزی از سال 1359 محمد حسین فهمیده که نتوانسته بود از راه قانونی عازم جبهه شود، خود را به صورت مخفیانه به صحنههای درگیری و خط مقدم جنگ رساند و در یک حرکت فداکارانه با بدن نارنجک بسته به زیر تانک دشمن رفت و حماسهای عظیم آفرید، چهقدر زیباست چنین روزی به دو مناسبت نامگذاری شود روز نوجوان و روز بسیج دانشآموزی.
10 آبان: شهادت آیتالله قاضی طباطبایی
آیتالله قاضی طباطبایی ـ که نماینده امام در استان آذربایجان شرقی بود ـ با اقدامات وحدت بخش خود خشم و کینه دشمنان و منافقین را به دنبال داشت و آنان این شخصیت را ـ که امام جمعه تبریز هم بود ـ مورد حمله ناجوانمردانه خود قرار دادند و به شهادت رساندند. ایشان به عنوان اولین شهید محراب برگ زرین دیگری در اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران در تاریخ انقلاب اسلامی چه زیبا درخشید.
13 آبان: وقوع سه واقعه؛ تسخیر لانه جاسوسی و روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی
16آبان(30 ذیعقده): شهادت امام جواد علیه السلام
توطئههای مأمون خلیفه عباسی درباره حضرت امام محمد تقی علیه السلام در حکومت معتصم عباسی اثر کرد و این امام همام به دست دختر مأمون و با دسیسه معتصم و با دسیسه معتصم به شهادت رسید تا مظلومیت ائمه شیعه در تاریخ ادامه پیدا کند.
17آبان(1 ذیحجه): سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها
در چنین روز مبارکی پیوند امامت و نبوت رقم خورد و ازدواجی آسمانی صورت تحقق پیدا کرد. ثمرات این ازدواج تا قیامت نمودار است، چرا که نسل سادات همگی با واسطههای متعدد به این پیوند و ازدواج بر میگردد.
22آبان(6 ذیحجه): شهادت مظلومانه زائران خانه خدا به دست مأموران سعودی
23آبان(7 ذیحجه): شهادت امام باقر علیه السلام
شهادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام در چنین روزی بهدست خلیفه اموی یعنی هشام بن عبدالملک، داغی تازه و ابدی بر دل شیعیان و محبان آن حضرت گذاشت. شهادت مردان خدا با هیچ چیزی جبران نخواهد شد، به ویژه هنگامی که مردان خدا امامان معصوم هم باشند.
25آبان(9 ذیحجه): روز عرفه
26آبان(10 ذیحجه): عید سعید قربان
یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است که قربانی کردن برای حاجیان یکی از شرایط قبولی این عبادت بزرگ به حساب میآید. همه ساله در این عید باشکوه مسلمانان با ذبح گوسفند با این عمل از اعمال حج حاجیان همراهی پیدا میکنند.
1آذر(15 ذیحجه): میلاد امام هادی علیه السلام
در این روز امام جواد علیه السلام صاحب فرزندی شدند که نام علی را بر ایشان گذاشتند. این شخصیت بزرگوار در سامان دادن به سازمان وکالت قدمهای مؤثری برداشتند تا زمینه برای پذیرش غیبت امام عصر(عج) از سوی جامعه شیعه فراهم شود.
4آذر(18 ذیحجه): عید غدیر خم
بزرگترین عید شیعیان، همانا عید سعید غدیر خم است که علاوه بر نشان دادن ریشه دارترین مذهب اسلامی در میان دیگر مذاهب اسلامی، بیانگر غنای بالایی در حوزه معرفتی و شناختی و اعتقادی است که امروزه به بسیاری از شبهات گسترده در این عرصه با کمال تواضع و ادب و احترام به مطرح کنندگان آنها پاسخ قانع کنندهای میدهد، به طوریکه گروه بسیاری از مسلمانان مذاهب اسلامی به این مذهب روی میآورند و شیعه میشوند و غیر مسلمانان هم با پذیرش این مذهب مسلمان میشوند.
5 آذر: روز بسیج مستضعفین
در پنجم آذر، روزی امام خمینی در یک حرکت مبتنی بر فهم و درک عمیق و بالای سیاسی، دستور تشکیل بسیج را صادر نمودند تا کمبودی که در این زمینه حس میکردند پر شود. حضور پر رنگ بسیج در میادین جنگ و در پشت جبههها و بعد از جنگ در عرصه سازندگی ارزش و اهمیت این نهاد مردمی را صد چندان کرده است.
7 آذر: روز نیروی دریایی
10 آذر: شهادت آیتالله مدرس
10آذر(24 ذیحجه): روز مباهله
16 آذر: روز دانشجو
حرکت اعتراض آمیز دانشجویان همزمان با حضور نیکسون ـ رییس جمهور وقت آمریکا ـ در ایران در سال 1332 که منجر به شهادت سه تن از این عزیزان شد به عنوان نماد روشنگری و روحیه بیداری این قشر جوان و تحصیلکرده تلقی میشود. اثرات این حرکت بعدها در جنبش دانشجویی نمود خود را نشان داد و در روز سیزده آبان 58 در حرکت تسخیر لانه جاسوسی به اوج خود رسید.
18 آذر: معرفی عراق از سوی سازمان ملل به عنوان آغازگر جنگ
19 آذر: تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان امام
20 آذر: شهادت آیتالله دستغیب، سومین شهید محراب
27 آذر: شهادت آیتالله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه
محمد جواد کمار ـ دوماهنامه امان 26