نور امام زمان(عج) هم مانند نور خورشید است که به عالم میتابد. امام خمینی مثل مهتابی بود در شب غیبت، که به ما میتابید؛ اما نورش از خورشید وجود امام زمان(عج) بود. نور امام زمان(عج) به قلب امام و به واسطه امام به امت میتابید. علت آنکه شما به امام خمینی محبت دارید، این است که امام زمان(عج) به ایشان محبت داشت. هم چنین محبتی که به امام زمان(عج) دارید، به دلیل محبتی است که خدا به آن حضرت دارد. بنابراین نوری که در دل، است، نور خداست؛ اما از طریق امام زمان(عج) آمده و به دل، تابیده است.
نشانه عشق
وقتی به کودکی میگویی: «دوستت دارم»، میگوید: «اگر راست میگویی، برایم بستنی بخر!» این سخن نشان میدهد که بچهها هم به خوبی میدانند که دوستی و عشق، علامت و نشان دارد و نشانه آن، عمل و حرکت است. ما هم اگر امام زمان(عج) را دوست داریم، باید دست به کار شویم و به دستورهای خداوند که از طریق پیامبرصلی الله علیه و آله و اهلبیت علیهم السلام به دست ما رسیده است، عمل کنیم. وجود نازنین آن حضرت هم فرموده است: «فلیعمل کل اثر منکم بما یقرب به من محبتنا و یتجنب ما یدفیه من کراهتنا و سخطنا؛1 پس هر یک از شما باید کاری کند که وی را به محبت و دوستی ما نزدیک سازد و از آنچه خوشایند ما نیست و باعث کراهت و خشم ماست، دور شود». اگر منتظر او هستی، باید عملی انجام دهی؛ چرا که انتظار فرج، خود، عمل و بلکه افضل اعمال است: «أفضل الأعمال انتظار الفرج».2
امام صادق علیه السلام فرمود: «من سر أن یکون من أصحاب القائم فلینتظر و لیعمل بالورع و محاسن الأخلاق و هو منتظر؛ هر کس دوست دارد از اصحاب قائم باشد، انتظار او را بکشدد و تقوا پیشه کند و به محاسن اخلاق، پایبند باشد که در این حالت، او منتظر (واقعی) است».3
هنگام تلاش و تحرک، همین حالاست. قرآن به صراحت میگوید: «کسانی که پیش از پیروزی، انفاق و جهاد میکنند، با کسانی که پس از پیروزی، جهاد و انفاق میکنند، برابر نخواهند بود؛ بلکه فضیلت گروه اول، بیشتر از گروه دوم است: «أُوْلَئِكَ أَعْظَمُ دَرَجَه مِّنَ الَّذِینَ أَنفَقُوا مِن بَعْدُ وَ قَاتَلُوا».3 امروز ـ که روزگار پیش از ظهور است ـ هنگام حرکت، کار و اقدام و قیام است. بیداری امروز، هنر است و ارزش دارد؛ وگرنه در فردای روزگار ـ که ایام با برکت ظهور است ـ همه، اهل حرکت و تلاشاند. بیداری پیش از آفتاب، ارزشمند است و الاّ با آمدن آفتاب، همه بیدار میشوند.
فرودگاه
نشستن هواپیما بر روی زمین، نیازمند فرودگاهی مطمئن و سالم است. برای نشستن یک هواپیمای کوچک، یک باند دویست متری هم کافی است، اما، یک هواپیمای بزرگ، به یک باند فرود چند کیلومتری نیاز دارد تا بتواند به سلامت بر روی زمین بنشیند. زیرسازی چنین فرودگاهی نیز باید محکم باشد تا بتواند صدها تُن فشار را تحمل کند.
امام زمان(عج) ـ که بیش از هزار سال در پشت پرده غیبت است، باید فرودگاهی محکم داشته باشد تا بتواند فرود بیاید. فرودگاه مطمئن او، همان زمینههای ظهور آن حضرت است که باید از هر جهت فراهم باشد.
نورافشانی
ذات خورشید، نور افشان است و بخلی در این نورافشانی ندارد و بیدریغ بر همه موجودات عالم میتابد؛ خواه آن موجود، باغ باشد یا صحرا، کوه باشد یا دشت، موجود زنده باشد یا مرده. اما اگر خورشید بر باغ و گل بتابد، بوی خوش و طراوت آنها بیشتر میشود و اگر بر مردار یا زباله بتابد، بوی تعفن آن، بلند میشود. پس در این تفاوت خورشید، مقصر نیست.
امام زمان(عج) خورشید عالم تاب و تابنده بر تمام موجودات گستره خاکی است. این ما هستیم که اگر وجودمان را همچون باغ و گلستان کرده باشیم، هنگامی که در معرض نور آن حضرت قرار میگیریم، بر طراوت ایمان و خوشبختی، افزوده میشود. اما اگر با گناه و معصیت، قلب خود را تباه و آن را همانند مزبلهای کرده باشیم، به سرعت باید در تطهیر آن بکوشیم؛ که اگر این گونه نباشد، این تباهی و گناه زیاد، وجود ما مانع از ظهور حضرت میشود؛ چرا که با ظهور او، بوی تعفن مفسدان و ظالمان آشکار میگردد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. احتجاج، ج9، ص323.
2. بحارالانوار، ج52، ص140.
3. سوره حدید/10.
محمد ـ دوماهنامه امان شماره 30