نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

انتظار؛ برون رفت از چالش زندگی در عصر تکنولوژی

تکنولوژی آخرالزمان، تنها رسالت خود را اشاعه بی‌عدالتی می‌داند و سعی می‌کند به این فرار از عدالت دامن بزند. این گونه است که این روزها ما خود را بیشتر از قبیل، در آخر الزمان احساس می‌کنیم؛ چون تکنولوژی، تعادل زندگی معنوی و مادی انسان قرن بیست و یکم را به هم زده است و این یعنی بی‌عدالتی.
تاریخ، هر چه پیش‌تر می‌رود، رخدادها و اتفاقات گوناگون، پیچیدگی‌های آن را بیشتر می‌کند . چند سال، پیش شاید اصلاً فکرش را هم نمی‌کردیم که بتوانیم در لحظه، از چند طریق، با نقاط مختلف دنیا مرتبط باشیم؛ یعنی هم اینترنت، هم موبایل، هم تلفن، هم ماهواره‌ها و ... هرکدام از این موجوداتِ نسبتاً ناشناخته، اگر چه در تسهیل روابط بین انسان‌ها بسیار مؤثرند و جهان را به دهکده‌ای کوچک تبدیل کرده‌اند، اما با نگاهی دیگر در واقع پیچشی تو در تو را به زندگی ما تحمیل کرده‌اند و آن گونه ما را اسیر خود کرده‌اند که پس از مدتی، اصلاً نمی‌توانیم خود را از بند آن‌ها برهانیم. زمانی را تصور کنید که بخواهند موبایل را از شما بگیرند و یا شما به صورت داوطلبانه موبایل را کنار بگذارید؛ تحمل آن، تقریباً امکان ناپذیر است! به نظر می‌رسد این پیچ در پیچی‌های دنیای امروز، آن قدر زیاد شده است که فرصت دست و پا زدن را هم از ما گرفته. این همه را گفتم که بدانیم دنیای امروز، دنیای پیچش‌هاست. یعنی اگرچه، علی الظاهر، زندگی‌هایمان تسریع و تسهیل یافته، اما در واقع، به گردابی فرو می‌رویم که رها شدن از آن بسیار سخت است.
در زندگی اومانیستی و سکولار، این ابزار کاملاً مؤثر است و این همه تبلیغ و تهییج غرب نسبت به آن هم از این روست که بتوانند آنها را در زندگی ما جاری کنند. اما به همان نسبت که زندگی حیوانی را برایمان مهم جلوه می‌دهند، زندگی معنوی و معنویت را از ما جدا کرده و آن را مسئله‌ای ماورایی، تخیلی و هورقلیایی معرفی می‌کنند.
معنویت در زندگی امروز، تنها سرعت‌گیری است که می‌تواند جلوی هیجان نافرجام این حرکت ضد انسانی، یعنی تکنولوژی، را بگیرد؛ اما واقعیت آن است که از صحنه زندگی بشر امروز، پاک شده و یا در حد فیلم‌های تخیلی، تنزل یافته است. معنویت، اگر به علاوه تکنولوژی شود، حتماً مساوی با ارتقاء معنویت آدم‌ها خواهد بود و در دراز مدت، مظاهر تکنولوژی پوچ و بی‌مایه جلوه خواهند کرد؛ اما اگر معنویت از تکنولوژی جدا شود، تکنولوژی یکه تازی کرده و هر روز برای تخدیر ذهن مخاطب خود، به رنگ تازه‌ای، جلوه خواهد کرد و پول و وقت و استعداد انسان مدرن را به تصاحب خود در خواهد آورد.
تکنولوژی آخرالزمان، تنها رسالت خود را اشاعه بی‌عدالتی می‌داند و سعی می‌کند به این فرار از عدالت دامن بزند. این گونه است که این روزها ما خود را بیشتر از قبیل، در آخر الزمان احساس می‌کنیم؛ چون تکنولوژی، تعادل زندگی معنوی و مادی انسان قرن بیست و یکم را به هم زده است و این یعنی بی‌عدالتی.
اگر کسی از این پنجره به دنیا نگاه کند در می‌یابد که تنها راه زندگی در قرن حاضر و بهره‌مندی از آخر الزمان، توجه به معنویت است.
معنویتی که از دین سالم گرفته شده تا رفتارهای شخصی و اجتماعی رادر آخر الزمان اصلاح کند. در این دوره باید انسان بیش از هر کاری، معنویت را در دستور زندگی خویش قرار دهد. این مسئله که معنویت از چه راه‌هایی می‌تواند به زندگی ما سرایت کند، مجالی بسیار وسیع؛ می‌خواهد اما همین قدر باید بدانیم که توجه به مهدویت، راه میان‌بُری است برای رسیدن به معنویت. اگر در زندگی امروز معنویت نباشد، زندگی پر می‌شود از پوچی و اگر بخواهیم معنویت را در کامل‌ترین شکل آن بیابیم، باید به تفکرات مهدوی ناب، تمسک بجوییم. البته به جهت همین حساسیت، رگه‌های انحرافی در این حوزه، بسیار است که باید مراقب آن باشیم.
خلاصه اینکه زندگیِ همراه با تکنولوژی، اگر از معنویت جدا باشد، منجلابی می‌شود برای فرو رفتن انسان در پوچی؛ اما اگر به علاوه معنویت شود، راهی می‌شود برای تصاحب افق‌های روشن. و روشن‌ترین افق در این مسیر، مهدویت و توجه به موعود گرایی است که اثر آن، رهایی انسان آسیب پذیر و آسیب دیده، از بند تعلقات زمینی و اتصال به منبع لایزال رحمت پروردگار است.
آخرین ویرایش
در 1394/10/21 14:32 توسط فاطمه کاظمی

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366