تماشاچیهای اون هم چیکار که نمیکنند؛ موج مکزیکی که تو ورزشگاه راه میاندازند تازه یه چشمشه. البته این وسط، یک عده تماشا چینما هم هستند که دست به کارهای ناجون مردونهای از نوع فوتبالیش میزنند... .
با همه اینها بد نیست برای یه دفعه هم که شده ما هم قاطی جوونها، تو ورزشگاه یا پای تلویزیون، یکی از اون فوتبالهای داغ رو ببینیم. اما... اما نه مثل خیلیها که فوتبال رو فقط به خاطر لذتش نگاه میکنند.
واقعاً، شادی یا غمگین شدن به خاطر یه بازی فوتبال چه فایدهای داره، وقتی که از نقاط مثبت و منفی اون، هیچ درسی گرفته نمیشه. اما بعضیها که بلند همتتر و زیرکترند، ازش عبرت و نکته میگیرند، مثل مربیها، آنالیزورها، تحلیلگرها، کارشناسها، حتی یه قدم میخوام بالاتر برم و از نکتههاش نه فقط برای بهتر فوتبال بازی کردن، بلکه برای زندگی کسی که امام زمان(عج) رو دوست داره و منتظر ظهورشه، درس بگیرم. شما چطور؟
• فوتبال مجموعهای از حرکات ویژه ورزشیه و فوتبالیست کسیه که توانایی انجام این حرکات رو داره؛ همه میدونند که به صِرف عشق به فوتبال، کسی فوتبالیست نمیشه، انتظار فرج آقا هم از جنس عمل و حرکته و با ابراز عشق و علاقه تنها، نمیشه کسی رو منتظر امام زمان(عج) دونست. اینو باهات موافقم که برای منتظر شدن، دوست داشتن حضرت مهدی(عج) انگیزه و موتور محرّک خوبیه، همون طور که عشق به فوتبال، میتونه آغازی برای فوتبالیست شدن باشه.
• فاصله بین علاقه به فوتبال تا بازیکن فوتبال شدن، تمرین مداوم و با برنامه میخواد و از عشق به ظهور امام زمان(عج) تا منتظر فرج آقا بودن نیز همون قدر فاصله هست. این رو هم بگم، همون طوری که اگه کسی تا فوتبال بلد نباشه، به تیم فوتبال دعوت نمیشه، کسی هم که، از فرهنگ انتظار چیزی بلد نباشه، افتخار پوشیدن لباس تیم منتظران ظهور رو به دست نمیاره.
• همون طور که ستارههای فوتبال، تو رشد فوتبالیستهای مُبتدی خیلی مؤثرند، اسوههای انتظار هم تأثیر زیادی در تبدیل شدن ما به یه منتظر واقعی دارند. راستی چند تا از اونها رو میشناسیم!؟
• فوتبال یه بازی تیمیه که مجموعهای از افراد با قابلیتهای مختلف امّا توانا، به مبارزه با تیم حریف میرن. انتظار مهدی موعود(عج) هم یه حرکت جمعیه. چون حریف ما دشمن ایشون، دسته جمعی و به صورت یه تیم، به آقا و پیروانش حمله میکنند.
• در فوتبال، دروازهبان، دفاع، هافبک و حمله (فوروارد)، در عین انجام وظیفه خودشون، به یه هدف مشترک توجه دارند و اون گل زدن به تیم حریفه. تو تیم منتظران حضرت مهدی(عج) هم، با اینکه هر کسی، مسئولیتهای فردی و اجتماعیش رو انجام میده، امّا همگی متوجه دشمن و برای پیروزی بر دشمنان امام زمان(عج) در حرکتند.
• هم تیم فوتبال و هم منتظران ظهور، برای پیروزی و موفقیت، نیازمند همبستگی و هماهنگی جمعی هستند. در این صورت آیا میشه، انتظار آقا رو در حرکات فردی و بدون توجه به جمع، خلاصه کرد؟
• در فوتبال اگه کسی با وجود تکنیک عالی، زیاد تک روی کنه، باعث ناراحتی مربی، بازیکنان و حتی هواداران تیمش شده و چه بسا با بازیکن دیگهای عوض بشه. منتظر هم اگه تنها شیفته حرکات فردی خودش بشه و از همکاری با منتظران دیگه و گوش دادن به سفارشهای امام زمان(عج) سر باز بزنه، باعث نارضایتی امام زمان(عج) و هم قطاران منتظر آقا میشه و شاید افتخار همراهی با اونها رو از دست بده.
• فوتبال، ترکیبی از تکنیک فردی و تاکتیک جمعی هست و پیروزی در اون به توانمندی بالا در هر دو جنبه بستگی داره. برای ظهور آقا هم تواناییهای فردی (تکنیک) و هماهنگی با دیگران و امام (تاکتیک)، خیلی مهمه و موفقیت تیم منتظران به بالا بودن سطح این دو فاکتوره.
• فوتبال به خاطر تیمی بودنش، به مربّی نیاز داره؛ و انتظار هم همین طوره و مربی منتظران وجود مبارک حضرت مهدی(عج) است.
• به خاطر تیمی بودن بازی فوتبال، اگه بازیکنی مصدوم یا اخراج بشه، همه تیم ناراحت میشن، چون نبودن اون بازیکن باعث میشه کل تیم دچار ضعف بشه و این رو همه اعضای تیم به خوبی درک میکنند. در تیم انتظار هم همه مؤمنان منتظر و به خصوص مولای آنها یعنی مهدی منتظر(عج)، حقیقتاً از غم و گرفتاری یه منتظر، اندوهگین و مضطرب میشن و برای رفع گرفتاری او هر کاری که بتونند انجام میدن.
• در فوتبال، تا وقتی سوت پایان بازی زده نشده، نه تیمی که گل زده، از پیروزی مطمئنه و نه تیمی که گل خورده، از رسیدن به پیروزی نا امیده. تمام لحظات منتظران هم باید این طور باشه. اونها تا قبل از ظهور، نه از موفقیتها مغرورند و نه از ضربه و آسیبها مأیوس، بلکه تا استقرار حکومت جهانی مهدوی در انجام وظیفه امیدوارانه و در تلاشند.
• هر تیم فوتبال، لباس و ظاهری داره که باعث شناختن اعضای اون تیم، توسط هم تیمیها و جدا شدنش از تیم حریفه. منتظران هم باید، ظاهر خودشون رو امام زمانی کنند، تا اولاً اهل هر جا که هستن، به خوبی همدیگه رو بشناسند و ثانیاً کاملاً از دشمنان امام زمان(عج) جدا شده و کسی رو به اشتباه نیندازن. خودمونیم اگه کسی ادعای عشق و انتظار امام خوبیها رو داشته باشه، ولی قیافه و لباس و حرکات ظاهریش با دشمنان امام زمان(عج) یا کسانی که با حضرتش ارتباطی ندارند، مطابق باشه، تعجب آور و باعث خجالت نیست؟
• یه لحظه غفلت تو فوتبال، ممکنه منجر به گل خوردن و عقب موندن از تیم حریف بشه. منتظران ظهور هم باید بدونند که با یه لحظه غفلت از دشمن، ممکنه ضربهای رو به مجموعه خودشون وارد کنند. پس باید همیشه مراقب دشمن باشند.
• در فوتبال همه موظف به انجام وظیفه فردی و اجتماعی خودشون هستند و تا از پست مأموریتی خودشون، احساس اطمینان نکنند، و تازه بدون اجازه سرمربی، نمیتونند به پُست کاری دیگهای رفته و مثلاً دروازهبانی رو به قصد گل زدن به حریف، ترک کرده و به قسمت حمله بره، در میدان انتظار هم، مسئولیت شناسی یه اصله، و ورود به هر کار دیگهای باید با در نظر گرفتن همه شرایط باشه.
• گاهی اوقات ایثار در فوتبال، باعث فراهم اومدن موقعیت بهتر برای هم تیمی او شده و باعث گل زدن و جلو افتادن تیم میشه. منتظران هم، الگوی کامل ایثار در صحنههای نبرد با باطل و گریزون از منفعت جویی و شهرت طلبی هستند و فقط به پیروزی جبهه حق میاندیشند.
• همون طور که در فوتبال گاهی از نیرنگ استفاده میشه و با تلههای آفساید، تبانی، ناداوری، تمارض و ...، نقشههای تیم حریف نقش بر آب میشه، در صحنه انتظار هم باید با دقت و بصیرت مراقب ترفندهای باطل گرایان بود و از مدعیان دروغین ارتباط با امام زمان(عج) و امثالش باید پرهیز کرد.
• عملیات روانی و به اصطلاح امروزیها جنگ نرم، یکی از مؤثرین شیوهها در مسابقات فوتبال برای خراب کردن روحیه حریفه که ممکنه با تحریک توسط تماشاگران، روزنامه نگاران و یا خود بازیکنان صورت بگیره. در مبارزه حق و باطل هم همین طوره. مشغول نشدن و تحت تأثیر قرار نگرفتن، رمز موفقیت تیم منتظرانه و اونها باید در مقابل تکذیب، تحقیر و تمسخر حریف، روحیه خودشونو حفظ کنند.
• تغذیه مناسب بازیکن،پیش از فوتبال، برای پیشبرد اهداف و انجام وظایف تو زمین فوتبال، ضروریه. در نبرد منتظران ظهور با دشمنان امام زمان(عج) هم، منتظران باید با ارتباط مستمر با خدا و ائمه و تقویت معنویت، علاوه بر تقویت جسمانی در این مبارزه فرهنگی، خودشونو مجهز کنند.
• یه تیم خوب هنگام به دست اومدن موقعیتهایی چون ضربه ایستگاهی، پنالتی و امثال اونها، بازیکنی رو که بهتر و دقیقتر میزنه، برای انجام این کار انتخاب میکنند و حرص به گلزدن، در اون مطرح نیست. در مسابقه انتظار هم مسئولیتها به عنوان فرصتی برای پیروزی جبهه به حساب میاد و همه منتظران ظهور، کسی رو انتخاب میکنند که برای اون منصب، شایستهتره.
• گاهی وقتا تو فوتبال، یه بازیکن به خاطر ناشیگری یا کم دقتی، خطایی رو پشت محوطه جریمه یا داخل محوطه، مرتکب میشه که علاوه بر جریمه شخصی و گرفتن کارت، جریمه تیمی هم میشه و گاهی باعث میشه تیم گل بخوره و برای جبرانش، همه تیم به اضطراب و زحمت میافتند. دوستداران و منتظران حضرت مهدی(عج) هم باید مراقب باشند تا خدای نکرده، حرفی یا عملی رو انجام ندهند که آب به آسیاب دشمن بریزن و دشمنان رو شاد و دوستان رو ناراحت کنند.
• همون طور که هر سر مربی فوتبال، با یه کمک مربی و چند دستیار همراه میشه تا در صورت پیش آمدی برای سر مربی، مربی هدایت تیم رو بر اساس گفتههای سرمربی انجام بده، در تیم انتظار هم، مربی و دستیارانی در کنار امام زمان(عج) وجود و حضور دارند.
• در مسابقه فوتبال در صورت نبودن سرمربی، همه خودشون رو موظّف به اطاعت از حرفهای کمک مربی، که جانشین سرمربی تیمه، میدوند. عصر غیبت امام زمان(عج) مثل بازی در زمین حریف و اون هم بدون داشتن رهبر و سر مربیه که دشمنان خدا با دسیسههای مختلف و ندادن روادید و ویزا، از حضور و همراهی امام زمان(عج) با امّت و جمعیت منتظران، جلوگیری کردهاند. در این شرایط همه منتظران، خود رو به تبعیت از علما و به ویژه رهبر جامعه و امام امت، که به تصریح امام زمان(عج) باید به او مراجعه کرد، ملتزم میدونند و سرپیچی از اون رو، هرچند که در علم و عصمت، هم سنگ امام زمان(عج) نباشه، سرپیچی از حضرت مهدی(عج) قلمداد میشه.
* . فارغ التحصيل کارشناسی ارشد مهدويت.
حسن ملائی ـ دوماهنامه امان شماره 24