نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

سینما در گرداب (رویکرد جدید سینمای غرب)

این مهم است كه ما در نظر بگیریم موجی را که انقلاب اسلامی آغاز كرده، پژواك و اثرش تا به كجا رفته است. و با موج تدین، حقیقت پرستی و حقیقت دوستی از یك طرف و انسان‌هایی كه در غرب به دنبال حقیقت و تشنه حقایق هستند، از این انقلاب شروع شده است.
سخنرانی آقای نادر طالب زاده* در مرکز تخصصی مهدویت
رسانه یكی از ابزارهایی است كه دنیای غرب به وسیله آن در کشورهای جهان سومی، به خصوص در كشورهای اسلامی نفوذ می‌كند. در بین رسانه‌ها تلویزیون، به ویژه سینما نقش بسیار مهمی در ترویج و نهادینه سازی اهداف غرب، ایفا می‌كند.
نکته مهمی که باید توجه کرد آن است که سینمای امروز یعنی هالیوود كه مركز تولید بزرگ سینمای غرب است، به وضوح با سی سال قبل متفاوت است. یعنی آنچه كه هالیوود در دهه‌های 70 میلادی یا 60 میلادی یا 50 میلادی بود، با آنچه كه امروز هست كاملاً متفاوت است. ما باید این موضوع را از منظر خودمان تحلیل كنیم و این خیلی مهم است. این تفاوت باید بیان، درك و تحلیل بشود.
به طور مثال كارگردان مشهوری را مثال می‌زنم و این تغییر زمان را به وسیله آثار و افكار او به طور خلاصه بررسی می‌كنم. یكی از كارگردان‌های یهودی آمریكا كه در دهه‌ 70 بسیار موفق بود و ركورد فروش را شكسته بود استیون اسپیلبرگ بود، فیلم‌های او در دهه 70 یعنی دهه انقلاب اسلامی و چند سال بعد از آن ـ كه هنوز انقلاب اسلامی خودش را در سطح جهان نشان نداده بود و به عنوان یك پدیده و یك قدرت، به عنوان یك موج ظاهر نشده بود ـ مطرح شده؛ آثار این فیلم‌ساز قبل و بعد از انقلاب اسلامی كاملاً تغییر كرده است.
در دهه 70 فیلم‌های معروف او ـ كه به اصطلاح خیلی فروش داشت و مطرح بود ـ یكی «آرواره‌ها» بود كه خیلی مشهور بود. بعد از آن در سال 1977 فیلمی ساخت به اسم «برخورد نزدیک از نوع سوم». و البته این كار با تهاجم و به زمین نشستن یك سفینه فضایی و در عالم اطلاعاتی كه در آن زمان در مورد پدیده UFO بود ساخته شده بود، چیزی شبیه قصه كودكان.
كارهای جنجالی اسپیلبرگ در دهه 80 شروع می شود. اولین فیلم مطرحی كه سر و صدا کرد و در واقع مظلومیت یهود را مطرح می‌كند فیلم «فهرست شیندلر» است. این فیلم ده سال بعد از انقلاب اسلامی ساخته شده است و جایزه اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را گرفته است. این فیلم ماجرای یک آلمانی کارخانه‌دار و عضو حزب نازی آلمان، به نام اسکار شیندلر است که جان صدها یهودی عازم به اردوگاه‌های مرگ را نجات می‌دهد.
وی بعد از این اثر، فیلم دیگری را می‌سازد درست در زمانی كه جنگ هشت ساله ما تمام شده و ایران می‌خواهد قدرت بگیرد و در مقابل غرب ، محكم بایستد، آمریكا متوجه می‌شود این انقلاب از بین رفتنی نیست، از سال 1982 نیمی از لبنان به وسیله اسرائیل اشغال شده، جنوب لبنان در اشغال است، مقاومت اسلامی لبنان متولد می‌شود، حملات مكرر حزب‌الله به نیروهای اسرائیل به واسطه تأثیر پذیری و تربیت پذیری از انقلاب اسلامی صورت می‌گیرد، این فرهنگ تقابل بین امپریالیسم و صهیونیزم با جهان اسلام كه در رأسش ایران هست به یك ماجرای جدید در تاریخ كه اثرش را در سینما دارد تبدیل می‌شود.
بعد از فیلم فهرست شیندلر، آنچه كه مهم است نیروی رزمنده است، آنها متوجه می‌شوند كه چه كسی باید در مقابل این نیرو بجنگد. قطعاً ارتش اسرائیل آن قدر جمعیت ندارد و یك ارتش بزرگ‌تر می‌خواهد، مثلاً باید لشكری میلیونی باشد و در مقابل این اسلام خواهی از ایران به لبنان و فلسطین و کشورهای دیگر رفته و این زنگ خطر را با تمام وجود، غرب و به خصوص آمریکا احساس كرده است.
فیلم «نجات سربازان رایان» فیلم بعدی اسپیلبرگ است که درباره جنگ جهانی دوم، در دهه 50 و یا شاید اوایل دهه 60 است كه آمریكا درگیر جنگ با ویتنام بود، دیگر فیلم خوبی در رابطه با جنگ ویتنام و جنگ جهانی دوم و یك فیلم ارتشی آمریكا نساخته بود. در این‌جا با بازی "تام هنگس" بازیگر محبوب روز آمریكا، فیلمی در رابطه با اُبُهت و ایثارگری ارتش آمریكا می‌سازد، ارتشی كه بعدها باید به اهداف صهیونیست‌ها خدمت بكند، ارتشی كه باید برای اسرائیل سربازی بكند، این فیلم یكی از پیچیده‌ترین و زیباترین فیلم‌های جنگی است. این‌جاست كه اسپیلبرگ یك فیلمساز كاملاً سیاسی می‌شود.
فیلم بعدی‌اش كه جنجال برانگیز بود و مشهور شده، «جنگ دنیاها» است که آن را در سال 2005 میلادی براساس كتاب علمی ـ تخیلی «جنگ دنیاها» که در صد سال پیش نوشته شد ساخته است. اینجا هم دوباره موضوع مهاجمین فضایی هست، ولی این بار این مهاجمین خیلی خشن هستند.
ماجرای آن فیلم این است که موجوداتی از زیر زمین، زمین را می‌شكافتند و بیرون می‌آمدند، مثل سه پایه‌های بزرگ فلزی و همه جا تسلط دارند، مثلاً به اندازه برج ایفل، به طور ناگهانی از زیر زمین می‌آیند آمریكا و همه كشورهای دنیا را تسخیر می‌كنند. دیالوگ‌ها این است می‌گوید كه این موجودات همیشه این‌جا با ما بودند، زیر خاك بودند و ما نمی‌دانستیم. امروز با قدرت كامل در صحنه آمدند.
در یك صحنه فیلم وقتی همه از دست این هیولاهای فلزی فرار می‌كنند، یک بچه از پدرش می‌پرسد: آیا اینها تروریست‌ها هستند؟ پدر كه دارد فرار می‌كند و در حال رانندگی است جواب نمی‌دهد، و باز دوباره بچه سؤال می‌كند كه آیا اینها تروریست‌ها هستند؟ ولی باز پدر جواب نمی‌دهد. با اسپیلبرگ در هفته نامه نیوزویك مصاحبه شد، به او گفته شد كه آیا آن جمله عمدی بود؟ پاسخ داد: بله عمدی بود. سؤال شد: منظوری داشتید؟ گفت بله منظور داشتم و بیشتر توضیح نمی‌دهد. اما بقیه‌اش را ما باید با تحقیق بفهمیم.
متأسفانه این فیلم آمریكایی با این زیرکی ساخته می‌شود، ولی هنوز تحلیل نشده و كسی دقت نمی‌كند، فقط فیلم را می‌بینند. خودش می‌گوید: عمد داشتم که گفتم: تروریست‌ها! با توجه و تبلیغ رسانه‌ای امروز، این عبارت یعنی چه؟ یعنی مسلمین، آنها همیشه در كنار ما بوده‌اند اما امروز از زیر خاك بیرون آمده‌اند و با تمام اُبهت در صحنه ظاهر شده‌ و قصد نابودی ما را دارند. تا آخر فیلم، ارتش آمریكا مشغول نبرد با این موجودات عجیب است.
فیلم دیگری كه در همین اواخر دهه 90 و قبل از سال 2000 تولید شده، متعلق است به یك كارگردان دیگر یهودی به اسم رولند امریك به نام «روز استقلال» ، این فیلم نیز در مورد موجودات فضایی صحبت می‌كند که آمده‌اند تا استقلال و آزادی زمین را بگیرند، این فیلمی است كه می‌ارزد به صورت دقیق تحقیق شود.
جالب این است كه هم در این فیلم که قبل از ماجرای 11 سپتامبر ساخته شده و هم در فیلم مستند نوسترادآموس تقریباً 15 سال قبل به برج‌های آسمان خراش منهتن حمله می‌شود.
به هر صورت این‌جا ما از جنسی فیلم داریم كه در دهه 70میلادی كه انقلاب اسلامی در سال 1979بود هیچ سابقه‌ای از این جنس نبود، هیچ وقت و كاملاً یك آماده باش به وسیله هالیوود در رسانه برای مردم خودشان مهیا كرده‌اند، فیلم‌هایی كه بسیار پرخرج است، بسیار قدرتمند ساخته شده و بسیار عاطفی است و یك قصه بسیار قوی دارد، روح و عواطف شما را درگیر می‌كند كه این یك بخش از هالیوود پرخرج است كه دارد كار می‌كند. من فرزند دو زمان هستم، قبل از انقلاب در آمریكا بودم تا وقتی انقلاب اسلامی داشت واقع می‌شد آمدم ایران و چون دانشجوی رسانه بودم و در سه دانشگاه مختلف درس خوانده‌ام و آدم‌های مشهوری را هم دیدم که استاد بودند، تحلیل‌گر بودند، این مطلب را كاملاً درك كردم. عرض می‌كنم یك استراتژی رسانه‌ای صورت گرفته است.
حق آن است که هوشمندترین حرف را خود مقام معظم رهبری زده و فرموده اکنون یك جنگ رسانه‌ای اتفاق افتاده. در مقابل این جنگ رسانه‌ای كه اصطلاحاً به آن جنگ نرم می‌گویند، باید چه بكنیم؟ چیزی كه ما سال‌ها در كلاس‌هایمان برای مخاطبان کم تعداد و بعضی وقت‌ها در تلویزیون تحلیل می‌كردیم، حالا بسیار جدی شده است، چون دشمنان ما امروز با توپ و تفنگ نمی‌توانند بجنگند ولی می‌توانند عواطف را درگیر بكنند، شك و شبهه راه بیاندازند و برای ملت خودشان هیجان و رشادت و وطن پرستی را تبلیغ كنند. شما شمار فیلم‌هایی را كه آمریكا در این 20 سال گذشته ساخته و وطن پرستی را تبلیغ می‌كند، با دوره‌های دیگر آمریکا مقایسه كنید. واقعاً غیر قابل مقایسه است، حتی در دوران جنگ ویتنام فیلمی با این قوّت ساخته نشده است.
این مهم است كه ما در نظر بگیریم موجی را که انقلاب اسلامی آغاز كرده، پژواك و اثرش تا به كجا رفته است. و با موج تدین، حقیقت پرستی و حقیقت دوستی از یك طرف و انسان‌هایی كه در غرب به دنبال حقیقت و تشنه حقایق هستند، از این انقلاب شروع شده است.
امروز اسلام و فرهنگ اسلامی در همه شهرهای آمریکا حضور دارد. كاهنان یهود به این توفیق اسلام کاملاً آگاه‌اند و در مقابلش با تمام قدرت می‌ایستند. البته كار ما رصد رسانه‌های آنها است تا مصادیق این آگاهی و نقشه‌هایی كه در مقابله با ما می‌كشند را فهمیده و خنثی کنیم.
ادامه دارد...


*. کارشناس سینما و رسانه.
. استیون آلن اسپیلبرگ (steven allen spielberg) متولد 18 دسامبر 1946 میلادی، کارگردان معروف آمریکایی و برنده 3 جایزه اسکار. او با فیلم سازی بزرگ شده است و اولین فیلم کوتاهش را برای نمایش در سینما‌ها در 21 سالگی و در سال 1968 میلادی ساخت. اسپیلبرگ فیلمساز مورد علاقه یهودیان صهیونیسم است.
. Saving private Ryan.
. roland emmerich.
. Independence Day.
آخرین ویرایش
در 1394/10/20 12:19 توسط فاطمه کاظمی

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366