خداوند متعال با حكمت بالغه خویش، سرنوشت انسان را با حضور وی در دنیا مقرّر نمود و این سرا را محل آزمون ایمان وی قرار داد و در این مسیر هم دو گزینه را پیش روی انسان قرار داد و آن دو عبارت هستند از حق و باطل.
در طول تاریخ بشریت، برخی طرفدار حق شدند و حق گرا و بعضی پیرو باطل و حق ستیز. این دوگانگی در انتخاب، به تدریج موجب جبههبندی طرفداران این دو گزینه شد و انبیا و اولیای الهی و مؤمنان و حق طلبان در یك طرف میدان نبرد و شیطان، فرعونیان، نمودیان و باطل گرایان در سوی دیگر میدان و این نبرد تا كنون و تا قیامت ادامه خواهد یافت. اما خدای متعال پیوسته به حاكمیت مؤمنان بر جهان بشارت داد.
در این میان همه پیامبران و اوصیای ایشان و مؤمنان، منتظر ظهور و غلبه حق و حقیقت بر باطل در سراسر جهان بودند و در مسیر تحقق آن تلاشها نمودند، البته موفق به دستیابی به چنین هدفی نشدند؛ اما همان خدایی كه وعدههای پیشین را به مؤمنان داد، توسط پیامبر خاتم خود، حضرت محمد صلی الله علیه و آله ، این نوید را تكمیل نمود كه دوازدهمین جانشین و امام پس از وی، حضرت حجت بن الحسن(عج) همان موعودی است كه عدالت و معنویت و توحید را در سراسر عالم غلبه و نشر خواهد داد؛ اما منتظران موعود، تا ظهور آن امام منتظر و غلبه نهایی حقطلبان بر باطلگرایان، موظف به انجام تكالیفی شدند.
یكی از مهمترین تكالیف حقطلبان در جبهه حق، وحدت و همبستگی بین خود آنها و مقابله قدرتمندانه و منسجم در برابر دشمنان حق ستیز است، چرا كه سپاه باطل با انسجام و وحدت خود، حول رهبران شیطانی، سعی در نابودی حق طلبان داشته و دارند و آیا در مقابل یك جمعیت منسجم، جز با جمعیت منسجم میتوان ایستاد؟
نكته بسیار مهم در جهت ایجاد هبستگی و همگرایی جبهه حق توجه و اهتمام به محور این وحدت و سازماندهی است كه در فرهنگ ناب اسلام با كلید واژه «امامت و ولایت» شناخته میشود؛ زیرا به فرمایش امام رضاعلیه السلام: «الامامه زمام الدین و نظام المسلمین؛ امامت، نگهدارنده دین و نظام بخش مسلمانان است».
جالب توجه اینكه دشمنان جبهه حق نیز به این نكته پی برده و با به حاشیه راندن امامت و رهبری جامعه مسلمین، سعی در ایجاد تفرقه و به هم ریختگی و تضعیف این جبهه نمودند و این همان هشداری بود كه بارها رسول اكرم صلی الله علیه و آله نسبت به آن تذكر داده بودند و همگان را به حفظ این محور پیروزی بخش فرا میخواندند.
یكی از شخصیتهای بینظیری كه به این مهم اهتمام ورزیده و زندگی خویش را در حمایت محور امامت و ولایت، فردا نمود، دختر رسول اعظم6 حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها بود.
ایشان با توجه به آنچه كه بیان شد بارها نسبت به حمایت از امامت جامعه مسلمین و حق طلبان، تا پیروزی نهایی حق بر باطل تذكر داده و فرمود:«اگر از ائمه معصومین: اطاعت كنید، شما را هدایت خواهند نمود و اگر مخالفت ورزید، تا روز قیامت بلای تفرقه و اختلاف در میان شما حاكم خواهد بود». و معلوم است كه با وجود اختلاف، شكست جبهه حق حتمی و وعده غلبه حق بر باطل به تأخیر خواهد افتاد.
اگر بخواهیم ارزش جانبازی و شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را درك كنیم این امر، اولاً جز با درك موقعیتی كه هم اكنون در آن هستیم، یعنی نبرد حق و باطل، و ثانیاً با فهم رمز پیروزی و استقامت ما یعنی وحدت و همبستگی و با بصیرت به جایگاه محوری امامت و ولایت، ممكن نخواهد بود.
سیره شهادتطلبانه حضرت زهرای بتول سلام الله علیها در حقیقت آینه تمامنما و الگویی جامع برای همه منتظران ظهور حضرت مهدی(عج) و مشتاقان غلبه حق بر باطل و شناخت وظایف اجتماعی آنها خواهد بود.
دختر رسول اكرم صلی الله علیه و آله اسوهای نیكو برای هر منتظری است كه تمام توان معرفتی و عاطفی خویش را در جهت حفظ و تقویت ولایت معصومین در مرحله اول و ولایت فقیه و حاكم حكومت اسلامی ـ كه به فرمایش حضرت امام خمینی ادامه ولایت پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و معصومین است ـ در مرحله بعد، صرف نماید و حملات و ترفندهای دشمنان جبهه حق را خنثی نماید.
. كارشناس ارشد مهدويت
. «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمْ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنا»؛ نور/ 55.
. الكافي، ج1، ص168.
. نهج الحياة، ص38.
حسن ملائی ـ دوماهنامه امان شماره 47