امام زمان(عج) وظیفه شیعیان را در زمانه غیبت، رجوع به عالمان و راویان حدیث جامع شرایط تعیین فرموده است: «و اما در حوادثی كه برایتان واقع میشود، به راویان حدیث ما مراجعه كنید؛ همانا كه ایشان حجّت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر ایشانم»؛ بنابراین حدیث شریف، در دوران غیبت، فقیهان جامع شرایط و در صدر آنها ولی فقیه كه شبیهترین مردم به امام معصوم هستند، حجّتهای امام زمان(عج) بر ما شمرده میشوند.
خداوند رحمان، پس از هزار و اَندی سال، به ما شیعیان ایران توفیق داد تا در لوای رهبری مردی از تبار اهل بیت حكومتی اسلامی را به نیابت از امام عصر(عج) بنیان گذاریم. بندگانی خالص و از جان گذشته، آن رهبر الهی را یاری كردند و با نثار جان و تمام هستی خویش، زمینهای را فراهم آوردند تا پس از قرنهای متمادی، این اصل اصیل شیعی تحقّق یابد.
خداوند رحیم، نعمت بزرگی را به شیعیان ایران عطا كرده است! {امّا} ما این نعمت بزرگ را خیلی دست كم گرفته و از بركات بیشمار آن غافل ماندهایم! یكی از هزاران هزار بركات انقلاب، رواج قرآن در جامعه است.
حكومت اسلامی ما با این همه بركت و نعمت، فقط تابش پرتوی از نور ولایت تشریعی وجود مقدس حجّت بن الحسن العسكری(عج) است. حال اگر این خورشید درخشان، طلوع كند و به طور كامل بر پهنه گیتی بتابد، چه بهشتی بر روی زمین ایجاد خوهد شد؟!
اگر بخواهیم این نظام برقرار باشد، باید محور این نظام محفوظ بماند؛ باید مورد حمایت قرار گیرد؛ باید به او عشق ورزید و نباید در اطاعت او كوتاهی كرد. همه میدانند كه برقراری این نظام اسلامی، مرهون زحمات امام راحل است. اگر شخص امام خمینی نبود، چنین انقلابی به پیروزی نمیرسید. شكّی نیست كه حمایتهای همه جانبه مردم از امام، باعث برقراری و جاودان ماندن این نظام اسلامی شد. مگر میشود انسان به اسلام علاقهمند باشد؛ ولی به نظام اسلامی علاقهای نداشته باشد.
اگر امروز امام میان ما نیست، باید همان محبّت، ارادت و سرسپردگی را به جانشین او داشته باشیم كه الحمدالله این محبّت و ارادت را داریم. خدا را شكر میكنیم كه برای این دوران،كسی را ذخیره فرمود تا بتواند وظایف رهبری را به خوبی انجام دهد. ما باید برای سلامت و توفیق او دعا كنیم؛ در خلوت و تاریكی شب، از خدا بخواهیم حضرتش را برای رهبری عالم اسلام حفظ كند. باید در عمل، حامی و پشتیبان همه جانبه او باشیم و این ارادت را به رخ دشمنان او بكشیم. اگر خدای ناكرده این وحدت خدشهدار شود، مسئولش من و شما هستیم. شهیدان ما وظیفه خود را انجام دادند و هم اكنون ثمره ایثار و جهادشان را به دست من و شما سپردهاند؛ ما هستیم كه باید دستاوردهای آنها را حفظ كنیم. اگر در این كار كوتاهی كنیم، هم به آنها و هم به تمام انبیا و اولیای الهی خیانت كردهایم.
اگر در گوشه و كنار، از كسانی خطاهایی سر میزند و اگر قصورهایی هست، باید آنقدر هوشیار و خردمند باشیم كه این نقایص جزئی، ما را درباره اصل و كلّ نظام سست یا محبتمان را به آن كمرنگ نكند. مگر در زمان حكومت پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و امیر مؤمنان علیه السلام نقص وجود نداشت؟! زمان حكومت امیرمؤمنان علیه السلام همه والیان و حاكمان او فرشته نبودند! چنان نبود كه درهیچ جای عالم، هیچ خلاف شرعی انجام نگیرد. آن دستهای دزدان كه بریده و حدهایی كه جاری میشد، برای چه بود؟ آن نامههای عتابآمیز حضرت و آن توبیخها و مؤاخذهها كه در نهج البلاغه ثبت شده، برای چه كسانی بوده است؟! علّت مطلوب بودن آن نظام، این بود كه محورش علی علیه السلام بود. در كنار این نظام، ممكن است خطاهایی رخ دهد؛ امّا آیا صحیح است كه به سبب خطاها، از حمایت حكومت حضرت علی علیه السلام دست برداریم؟!
هیچ كس نمیگوید در كشور ما، هیچ اشتباهی رخ نمیدهد؛ هیچ ظلمی انجام نمیگیرد و هیچ خلاف شرعی صورت نمیگیرد، امّا این نقایص را نباید به حساب اصل نظام و رهبری آن گذاشت. ما همه آگاهیم كه رهبر معظّم انقلاب دام عزه، نهایت جدّیت را برای اجرای احكام اسلامی و اجرای عدالت به كار میبرد. مبادا وسوسههای شیطانی در دل بعضی از جوانان ما اثر بگذارد و محبّتشان به این نظام و رهبری آن كم شود! ما با این كارمان نه تنها ضرر میكنیم، بلكه به همه شهیدانی كه با خونشان این درخت را آبیاری كردهاند، خیانت میكنیم.
. امام زمان(عج): «و اما الحوادث الواقعة فارجعوا فيها إلي رواة حديثنا فإنهم حجّتي عليكم وأنا حجّة الله عليهم»؛ بحارالانوار، ج53، ص 181.
. برگرفته از كتاب آفتاب ولايت با تلخيص.
آیهالله مصباح یزدی ـ دوماهنامه امان شماره 21