در جهانیكه مذهب و دین به عنوان یك ضدّ ارزش به شمار میرفت و متدینان عالم در حال سركوبی و انزوا بودند، انقلاب اسلامی ایران با نیروی مذهبی به پیروزی رسید و در دنیایی كه دین را فقط به چند دستورالعمل فردی و اخلاقی (مانند مسیحیت كنونی) خلاصه كرده بودند، رهبر انقلاب حضرت امام خمینی سخن از حكومت اسلامی و ولایت دین و فقه به میان آورد و امروز بر همگان ثابت شده است كه اسلام نظریهای جدید در موضوع حكومت دارد كه با همه حكومتهای دیگر فرق میکند.
انقلاب اسلامی ایران موجب گرایش ملتها به دین و مذهب گردید و امروز شاهدیم كه روند گرایش به دین و مذهب در حال افزایش است. این حقیقت، مطلبی است كه بسیاری از اندیشمندان غربی نیز به آن اعتراف نمودهاند.
آنتونی گیدنز، جامعه شناس مشهور انگلیسی در كتابش چنین مینویسد: از آغاز دهه هشتاد و با انقلاب اسلامی ایران فرایند عمومی جهان روند معكوسی را آغاز كرده و به سمت دینی شدن پیش میرود.
دانیل پاییز، رئیس انجمن سیاست خارجی ایالات متّحده آمریكا نیز میگوید: «باید اعتراف كنیم كه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ما برای افكار دینی و مذهبی هیچ جایی باز نكرده بودیم؛ ولی از این پس برای ما آمریكاییها ضروری است كه زمینهای جهت مطالعه و تحقیق پیرامون مذهب فراهم آوریم.
واقعیت این است كه نهضت بیداری اسلامی در كشورهای دنیا آغاز شده است و مردم و بخصوص جوانان، گروه گروه به دین اسلام ملحق میشوند. امروز دانشمندان و صاحبنظران و تازه مسلمانان غرب، به روند گرایش به اسلام، اعتراف كردهاند.
پرنس چارلز ولیعهد انگلستان میگوید: «تمدّن غربی علیرغم مسئولیتی كه نسبت به محیط خود دارد به طور روز افزونی، افزون طلب شده است. این احساس عمیق یگانگی و اعتقاد به سرنوشت معنوی و مقدّس حیاتی جهان، امری است مهم كه باید از اسلام آموخت. از میان بسیاری از عوامل دینی و اجتماعی و سیاسی كه به عبارت دقیقتر میتوان احیای اسلام نامید، احساس جدّی یأس و ناامیدی ناشی از این واقعیت وجود دارد كه تكنولوژی غرب ناپسند است و معنای عمیقتر زندگی در جای دیگر درگوهر اعتقادات اسلامی نهفته است. امروزه اسلام قادر است شیوه صحیح فهم و تفسیر جهان و نحوه زیستن در آن را به ما بیاموزد؛ شیوهای كه در مسیحیت به دلیل از دست دادنش سخت نیازمند به آن است».
مایكل دینس برداین، استاد دانشگاه آریزونای آمریكا چنین بیان میكند: «به عقیده من مدنیت و تمدن غرب بزودی به بنبست خواهد رسید و به جایش مدنیت و تمدن اسلامی خواهد نشست. آمریكا و همه دنیا امروز به چنان بحرانی دچار شده اند كه مانند آن در تاریخ سابقه نداشته است. اگر بتوان دورهای را با دوره جاهلیت پیش از ظهور پیامبر مقایسه كرد همین دوره و عصر ماست... تنها این دین است كه میتواند كشور من و جهان را از قیدها برهاند و از نادرستیها آزاد كند».
آری! آینده بشریت و پایان تاریخ از آن اسلام است، هر چند زورگویان عالم ناخوش باشند، چرا كه خدای متعال میفرماید: «یریدُونَ أَنْ یطْفِؤُا نُورَ اللّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ یأْبَى اللّهُ إِلاّ اَنْ یتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ / هُوَ الَّذی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَ دینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ» ؛ «میخواهند نور خدا را با سخنان خویش خاموش كنند، ولی خدا جز این نمیخواهد كه نور خود را كامل كند، هر چند كافران ناخشنود باشند. او كسی است كه رسولش را با هدایت و آیین حق فرستاد تا آن را بر همه آیینها پیروز گرداند، هر چند مشركان خوش نداشته باشند».
آینده حكومتی جهانی، حكومت صالحان است. دیگران نیز به این وعده الهی اعتراف كردهاند. پروفسور یاوس اوسوس تازه مسلمان آلمانی میگوید: «من با توجه به حقایق آشكاری كه در متن جوامع حكومتهای غربی میبینم و با توجه به الهاماتی كه از اشارات و رهنمودهای پیامبر گونه امام خامنهای میگیرم، یقین دارم كه قرن چهاردهم هجری قرن امام خمینی و امام خامنهای است و این بزرگواران حكومت بر زمین را به دست صاحب الزمان(عج) بشارت میدهند، تا بعد از این، همه اعصار و قرون به نام اهل بیت پیامبر باشد.
با كلام امید بخش رهبرمان، حضرت آیت الله خامنهای(حفظه الله) این گفتار را به پایان میرسانیم: «چشم انداز جهان امروز گویای آن است كه قرن 21 میلادی، قرن اسلام است و من میگویم قدرت اسلام برترین قدرت قرن 21 خواهد بود.
. يك گام تا ظهور، جمعی از نويسندگان مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمينی ، ص33.
. همان، ص12.
. همان، ص37.
. همان، ص48.
. توبه/32 و 33.
. يك گام تا ظهور، ص63.
. در ديدار اعضاي كميته هماهنگي فعاليتهاي تبليغاتي سازمان كنفرانس اسلامي (4/3/77).
. از نهضت خمينی تا انقلاب مهدی، ص69- 81، با تلخيص و تصرف.
مهدی همتی ـ دوماهنامه امان شماره 21