نیمه شعبان که میشود شور و شوق زیادی در دل شیعیان ایجاد میشود. حتی کوچهها و خیابانها هم به خاطر چراغانیهای جالبی که در آنها انجام میدهند حال و هوای دیگری پیدا میکنند. بعضی از کوچه و خیابانها آنقدر زیبا وجذاب میشوند که شادی ره گذران را دو چندان میکند.آنچه باعث شد که این نوشتار میهمان صفحهای از صفحههای مجله شود این است که برخی افراد در ایام سرور و شادی اهلبیت اقدام به گرفتن رشته برق از تیرهای چراغ برق میکنند. علاوه بر خطری که این کار دارد دوست داشتیم حکم ان را از نظر شرعی بدانیم و دراختیار علاقهمندان مجله قرار بدهیم. به همین دلیل سوالی مطرح شد و از طرف مجله امان به دفاتر مراجع عظام تقلید فرستاده شد. سوال و جوابهای آن را میتوانید در ذیل مشاهده کنید.
گاهی مشاهده می شود برخی از ارادتمندان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت برای برگزاری جشن های مذهبی (مثل نیمه شعبان و عید غدیر و....) برای چراغانی کردن معابر عمومی، بدون کسب اجازه از شرکت برق منطقه، اقدام به گرفتن رشته برق از تیر چراغ برق می کنند. لطفا در خصوص مساله شرعی فوق نظر مبارک را مرقوم فرمایید.
مقام معظم رهبری:
ملاک در این گونه امور، قانون و مقرارت مربوطه میباشه و باید طب آن عمل شود.
آیتالله سیستانی:
حضرت آیتالله مخالفت قوانین را اجازه نمیدهند بلکه اگر ملک شخصی باشد تصرف آن جائز نیست.
آیتالله صافی گلپایگانی:
برق گرفتن از تیر چراغ برق بدون اجازه از شرکت برق ولو برای جشنهای مذهبی باشد، خلاف شرع و حرام است؛ والله العالم.
آیتالله مکارم شیرازی:
برگزاری جشنهای مذهبی مخصوصاً در اعیاد غدیر و نیمه شعبان کار شایسته و ارزشمندی است، ولی در مواردی که برای چراغانی از برق مربوط به شرکت برق استفاده میشود باید با اطلاع و رضایت مسئولان آن باشد.
آیتالله نوری همدانی:
بر خلاف مقررات حکومت اسلامی، عملی نمودن جایز نیست.
آیتالله اردبیلی:
در مفروض سؤال، جایز نیست، ارداتمندان به اهلبیت با اجازه و نظارت مسئولین صاحب اختیار مربوط اقدام کنند، کما این که شایسته است متصدیان صاحب اختیار و مسئولین مربوط نیز تحت شرایط و ضوابطی با این کار موافقت کنند.
دوماهنامه امان شماره 42