نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

خبرهای سر راهی!

نه هر شنیده، گفتنی است ـ چرا که شاید عواقب خوبی نداشته باشد ـ نه هر گفته، شنیدنی است ـ چون بعضی سخن‌ها مسموم‌اند ـ و نه هرگفته و شنیده، «باور کردنی»!...
شما فکر می‌کنید یک «شایعه»، چگونه به دنیا می‌آید، رشد می‌کند، بزرگ می‌شود و پایش به همه جا کشیده می‌شود؟! اگر بعضی‌ها از همان اوّل، به شایعه روی خوش نشان ندهند، این اندازه جا باز نمی‌کند
وقتی برای تهیه مواد غذایی، سراغ جاهای مطمئن می‌رویم، وقتی برای خرید کفش و کیف و لباس، به چند جا سر می‌زنیم، چرا برای «خبر گیری» و «خبریابی»، به فکر مطمئن بودن «کانال‌های خبری» نباشیم؟!
این که حسّاس‌تر از غذا و لباس است! این که با «اندیشه»، «باور» و موضعگیری ما ارتباط پیدا می‌کند. بلکه بالاتر... «شخصیّت اجتماعی» ما گاهی در گرو اندیشه‌ها، آگاهی‌ها و با خبر بودن‌های ماست.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که حرفی را از کسی بشنوید، و بعد، بدون تحقیق بیشتر، همان «شنیده» را مبنای فکر و قضاوت قرار دهید، این طرف و آن طرف، نقل کنید و روی آن مانور بدهید؛ اما پس از مدتی، روشن شود که آن مسأله، از ریشه، دروغ و بی‌اساس، و عامل اصلی پیدایش آن «خبر»، جهالت یا غرض بوده است. در آن صورت، افسوس می‌خورید و پشیمان می‌شوید، که چرا زود داوری کردید؟ چرا زود، شنیده‌های بدون صحت را به دیگران گفتید و با این کار، هم اعتقاد خود را به دیگران از دست دادید و هم دیگران را نسبت به خودتان کم اطمینان کردید.
و... چه لحظه تلخی!
البته این پشیمانی، راه جلوگیری دارد، و آن اینکه آغوش ذهنمان را به روی هر خبری باز نکنیم و هر چه را از این و آن شنیدیم، به خانه ذهنمان راه ندهیم؛ بلکه حساب و کتابی، کنترلی، و محاسبه‌ای داشته باشیم.
نه هر شنیده، گفتنی است ـ چرا که شاید عواقب خوبی نداشته باشد ـ نه هر گفته، شنیدنی است ـ چون بعضی سخن‌ها مسموم‌اند ـ و نه هرگفته و شنیده، «باور کردنی»!...
شما فکر می‌کنید یک «شایعه»، چگونه به دنیا می‌آید، رشد می‌کند، بزرگ می‌شود و پایش به همه جا کشیده می‌شود؟! اگر بعضی‌ها از همان اوّل، به شایعه روی خوش نشان ندهند، این اندازه جا باز نمی‌کند.
بعضی هم ـ شاید از روی بی‌توجهی ـ یک شایعه یا دروغ و تهمت را به فکرشان راه می‌دهند، و بدتر آنکه آن را آراسته و بزک کرده و لباس جذّاب می‌پوشانند و در معرض دید دیگران می‌گذارند. بیچاره دیگران هم، بی‌خبر از همه جا و بی‌اطلاع از انگیزه‌های پشت پرده، می‌شوند تماشاچی! و تازه، چه ادعاهایی هم دارند و خود را اهل «اطلاع» می‌دانند. اما در بی‌اطلاعی‌شان همین بس که شایعه را به عنوان یک واقعیّت و به راحتی آب خوردن قبول می‌کنند!
آنچه «هست» کجا، و آنچه «جلوه می‌دهند» کجا!
این، اگر نوعی «اسارت فکری» نیست، پس چیست؟
«...بردگی‌های جدید،
زیر لفّافه‌ای از زر ورق رنگارنگ
سخت برگردنشان افتاده است
باز می‌پندارند،
ز هر بند و کمند، آزادند!...»
وقتی شما حاضر نیستید «بچه‌های سر راهی» را به فرزندی قبول کنید، وقتی لباس‌های مشکوک و بی‌صاحب و خوراکی‌های نامطمئن را مصرف نمی‌کنید، چرا در پذیرش و نقل «خبرهای سر راهی» و گاهی «حرام‌زاده»، این قدر بی‌پروایی و بی‌خیالی می‌کنید؟ فکر نمی‌کنید شاید آن خبرها حامل «ویروس» باشد و شما را آلوده کند؟ مگر نه اینکه اگر «فکر» آلوده شد، «عمل» هم خراب می‌شود؟!
پس باید به لای روبی کانال‌های خبری و جرم‌گیری ابزار «اطلاع‌یابی» پرداخت، تا مبادا همراه خبر، شایعه هم نفوذ کند، و به جای واقعیت، دروغ به خوردمان دهند!...
آخرین ویرایش
در 1394/8/23 10:41 توسط فاطمه کاظمی

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366