بیست و چهارمین روز از آخرین ماه سال 1324 شمسی، سالروز تولد شخصی است که خودش را وقف انقلاب و نظام اسلامی کرده بود: سید احمد فرزند امام خمینی(ره). وی همزمان با اوجگیری جریانات سیاسی و مسائل انقلاب اسلامی، علیرغم میل شدید به کسب علم و دانش، وارد فعالیتهای سیاسی شد. از این پس بود که حاج احمد آقا در کنار امام خمینی(ره) با حفاظت از نظام و رهبری این نظام، خودش را وقف انقلاب نمود. سند این ادعا، کلام امام راحل است که خطاب به احمد آقا فرمودند: «تو شب و روزت را وقف انقلاب کردهای و برای اسلام و انقلاب کار میکنی.»
او آنچنان در خدمت انقلاب و امام بود که گاه خود را فراموش میکرد. نقل کردهاند حضرت امام در بستر بیماری، خطاب به پزشکانی که به بالینش آمده بودند فرموده بود: اول احمد را دریابید که او به مراقبت نیازمندتر از من است.
مشاورِ امام
از جمله خدمتهای مهم مرحوم حاج سید احمد آقا به انقلاب اسلامی، قرار گرفتن وی به عنوان مشاوری خبره و در عین حال امین در کنار حضرت امام بود. او، دیدگاهها و پیشنهادهای بسیار پخته و حساب شدهای ارائه میکرد و امام خمینی(ره) نیز بر آن نظرات سنجیده و اثرگذار، مُهر صحت و تأیید میزد و به مرحله اجرا میرسید و انقلاب و اسلام، از برکات آن دیدگاههای درست بهرهمند میشد. به عنوان مثال، پیشنهاد سفر حضرت امام از عراق به پاریس، از سوی احمد آقا مطرح شد و باعث شد صدای مظلومیت ایران و امام، در دل اروپا طنینانداز و انقلاب ایران به اروپا صادر شود. بازگشت امام از پاریس به تهران، در ایام سرنوشتساز دهۀ فجر، از پیشنهادهای مناسب احمد آقا بود.
غروب مهر
مرحوم سید احمد خمینی، تا پاسی از شب 23 اسفند ماه 1373 در سلامت کامل بود و بعد از فعالیتهای روزمره، به خواب شبانه رفت، ولی دیگر برنخاست. احمد آقا دچار ایست قلبی شده بود. زمانی که پزشکان بر بالین ایشان حاضر شدند، ساعتی از ایست قلبی میگذشت و به دنبال آن، خون به مغز نرسیده بود و احمد آقا دچار مرگ مغزی شده و فعالیت مغزی ایشان از کار افتاده بود. تیم پزشکی هر چه تلاش کرد نتیجهای نگرفت؛ اگر چه در اثر این تلاشها، قلب به کار افتاد و ضربان قلب به حالت طبیعی برگشت و منظم شروع به کار کرد، ولی فعالیت حیاتی مغز به حالت طبیعی بازنگشت تا اینکه در روز 26 اسفندماه 1373 ضربان قلب ایشان نیز متوقف شد و یادگارِ یار به سوی او پرکشید.
. مجله حضور، ش 14، ص72.
. همان، ش 14، ص 184.
. همان، ش18، ص409.
. همان، ش18،ص386.
. همان، ص 204-206.
دوماهنامه امان شماره 40