اگرچه انقلاب اسلامی دارای ابعاد مهم مذهبی و فرهنگی است؛ اما با قبول تمام ابعاد وجودی آن، یك پدیده سیاسی است؛ و سیاست اگرچه به سه عنصرِ نیت، فرآیند و هدف توجه كامل دارد، ولی نتیجه گراست؛ اكنون این بیت حكیم فردوسی به یاد میآید كه میگوید:
بسی رنج بردم در این سال سی
عجم زنده كردم بدین پارسی
و این حدیث ملت ایران است كه سه دهه تلاش و مجاهدت را پشت سر گذاشته است. انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران منشوری است كه سه وجه آن عبارتند از: مكتب اسلام اصیل، رهبری خردمندانه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و ملت ایران، و اکنون در آغاز دهه چهارم قرار دارد که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ویژگیهای عبور از دهه چهارم انقلاب
عبور از دهه چهارم نیازمند «قدرت هنرمندانه» در كاربرد «قدرت هوشیارانه» است. از این رو به نظر میرسد با عنایت به جایگاه ایران اسلامی در جهان و جغرافیای سیاسی آن از یك سو و اصول برخاسته از انقلاب اسلامی همین ملت مسلمانِ ایران از سوی دیگر نشان میدهد که تحقق اهداف بلند نظام اسلامی و رشد و پیشرفت بهینه انقلاب، نمیتواند در انزوا طلبی ریشه كند؛ بنابراین شایسته است در راستای افزایش گسترده و ژرفای مشاركت فعال در پرتو همگرایی نهادینه شدۀ ارتباط ملت و دولت ضروری است. شكاف ملت، دولت و به تبع آن رو در رویی نخبگان ملی و حكومتی و نخبگان سیاسی؛ مخاطرات فراوانی به دنبال دارد؛ و به موازات این معنا درگیر شدن در تقابلات بین المللی و منطقهای در «رقابتی فرسایشی» میتواند پیچ خطرناك عبور را باریك، لغزان و نا مطمئن سازد. اما انقلاب میتواند با ایجادى «اتحاد ملی» در داخل كشور از تمام ظرفیتها و تواناییهای موجود بهره ببرد.
در طول این سه دهه، هرچند پیروزیهای درخشانی به دست آمده است و لایههای مهمی از واقعیتهای پیروزی رخ نشان داده است؛ اما هنوز چند قدمی مانده به صبح، که برای دستیابی به نتیجه کامل، میبایست واقعیتها را فراموش نكنیم. واقعیت این است كه باید در آغاز دهه چهارم از دو «میم» دوری جوییم: اول، مرعوب شدن در برابر مسائل موجود در ساحتهای گوناگون، چالشهای درونی و تهدیدهای برونی و دوم، مغرور شدن در برابر لایه های گوناگون پیروزی های واقعی، قدرت حاصل و ضعف رقبا و دشمنان منطقهای و بینالمللی . فراموش نكنیم دنیای غرب امروز در بحران اقتصادی خود ساخته، غوطهور است و برای حل مشکلات خود دوباره در فکر دستاندازی به حقوق ملتهای جهان سوم افتاده است؛ بنابراین ضروری است بسیار هوشمندانه اقدامات دشمن را زیر نظر داشته و از تحرکات سیاسی، اقتصادی و... او غافل نمانیم.
سوتیتر:
ـ واقعیت این است كه باید در آغاز دهه چهارم از دو «میم» دوری جوییم: اول، مرعوب شدن در برابر مسائل موجود در ساحتهای گوناگون، چالشهای درونی و تهدیدهای برونی و دوم، مغرور شدن در برابر لایه های گوناگون پیروزی های واقعی، قدرت حاصل و ضعف رقبا و دشمنان منطقهای و بینالمللی.
ـ انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران منشوری است كه سه وجه آن عبارتند از: مكتب اسلام اصیل، رهبری خردمندانه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و ملت ایران.
ـ شكاف ملت، دولت و به تبع آن رو در رویی نخبگان ملی و حكومتی و نخبگان سیاس
. انقلاب ماندگار، مؤسسه جام جم، 1387، ص 45.
دكتر مهدی مطهر نیا ـ دوماهنامه امان شماره 40