نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

حضرت فاطمه سلام الله علیها

معرفت به امام زمان خود، ویژگی حضرت فاطمه سلام الله علیها است كه آگاه به فلسفه امامت و ره آورد آن می‌باشد؛ از این رو در قسمتی از خطبه خویش در مسجد مدینه، یكی از فلسفه‌های امامت را خطاب به مهاجران و انصار چنین می‌فرماید: «خداوند اطاعت و پیروی از ما (اهل بیت) را سبب پایداری امت اسلامی و امامت و رهبری ما را عامل وحدت و در امان ماندن از تفرقه‌ها قرار داده است.»
در جایی كه امام زمان(عج) حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها را به عنوان الگوی خویش مطرح می‌فرماید، تكلیف امثال ما در لزوم الگوگیری از آن وجود نورانی مشخص است.
از این رو ابتدا باید ملاحظه كرد این اولین و تنهاترین مدافع ولایت و امامت دارای چه منزلتی است و سیره عملی آن بزرگوار در مواجهه با حوادث روزگار و مسائل زندگی چه بوده است؛ تا بتوان از آن حضرت در زندگی فردی و اجتماعی خود الگو گرفت.
فضائل حضرت فاطمه سلام الله علیها
1. بزرگ زنان در جهان
در احادیث فراوان؛ چه در منابع تشیع و چه در اهل سنت و در زیارات ائمه اطهار علیهم السلام‌، حضرت فاطمه سلام الله علیها به عنوان سیده النساء العالمین (سرور زنان عالم) نامیده شده است.
2. حدیث كساء و منزلت حضرت زهراسلام الله علیها
فرازهای حدیث شریف كساء عظمت وجودی سرور زنان دو عالم را روشن می‌نماید.
الف. معرفی اهل بیت بر محور فاطمه توسط خداوند
آنگاه كه خداوند اهل بیت را كه در زیر كساء جمع شده بودند برای ملائكه معرفی می‌نماید می‌فرماید.
«هم، فَاطِمَه وَ أَبُوهَا وَ بَعْلِهَا وَ بَنَوْهَا؛ آنان، فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش هستند».
ب. حضرت فاطمه سلام الله علیها خبر دهنده اتفاقات آسمانها
مطلب مهمتر این كه اگر كسی متن این حدیث را خوب مشاهده كند، می‌بیند اتفاقات و گفتگوهایی كه در آسمانها می‌شود، همه از زبان فاطمه سلام الله علیها نقل شده است. این نشانه احاطه فاطمه سلام الله علیها به ملكوت آسمانهاست؛ آنجا كه می‌فرماید: «یا مَلَائِكَتِی وَ یا سُكَّانَ سَمَاوَاتِی‏... ؛ خداوند فرمود: ای فرشتگان و ای ساكنان آسمانهایم!» یا آنجا كه دارد... «فَقَالَ الْأَمِین جَبْرَائِیل یا رَب‏... ؛ جبرئیل گفت: ای خدا!...».
3. همتایی برای امامت
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «لَوْلَاكَ لَمَّا كَانَ لَهَا كُفْوٌ عَلَی وَجْهِ الْأَرْضِ» «یا علی! اگر تو نبودی، برای فاطمه سلام الله علیها همتایی در روی زمین نبود.»
4. لیله القدر در قرآن
امام صادق علیه السلام‌ فرمود: «.... «لیل» فاطمهسلام الله علیها است و «قدر» خداوند عزوجل. پس كسی كه فاطمه را (به تمام معنا) بشناسد ـ آنچنان كه حقش هست ـ لیله القدر را درك كرده است».
5. الگو و مقتدای امامت
رسول اكرم صلی الله علیه و آله فرمود: «اقتدوا بالزهراء؛ از زهراسلام الله علیها پیروی كنید».
حضرت حجت بن الحسن كه خود الگوی جهانیان است، در روایتی حضرت، فاطمه سلام الله علیها را الگوی خود معرفی می‌فرمایند: «برای من در (وجود) دختر رسول خدا الگوی نیكویی است».
6. حجت بر حجتهای خدا
امام حسن عسگری علیه السلام‌ فرمودند: «ما حجت خداوندیم بر خلائق و مادر ما فاطمه سلام الله علیها حجت خداست بر ما»
رابطه حضرت فاطمه سلام الله علیها با امام زمانش
1. معرفت به مقام امامت
حضرت علی علیه السلام‌ امام زمان حضرت فاطمه سلام الله علیها بوده است؛ از این رو حضرت فاطمه سلام الله علیها در معرفی علی علیه السلام‌ به كسی كه زبان سرزنش به علی علیه السلام‌ گشوده بود، فرمودند: «... او امام ربانی و الهی، مركز توجه همه عارفان و خداپرستان، فرزندی از خاندان پاكان، گوینده بحق، جایگاه اصلی محور امامت و... است».
«پدران این امت، محمد صلی الله علیه و آله و علی علیه السلام‌ هستند؛ كه كجی‌ها را راست و انحرافات را اصلاح می‌نمایند (اگر مردم اطاعتشان كنند) این دو ]حضرت محمد صلی الله علیه و آله و امام علی علیه السلام‌ [آنان را از عذاب جاویدان نجات می‌دهند و اگر با ایشان موافق و همراه باشند، نعمت‌های پایدار خداوند را ارزانی شان می‌دارند.»
این معرفت به امام زمان خود، ویژگی حضرت فاطمه سلام الله علیها است كه آگاه به فلسفه امامت و ره آورد آن می‌باشد؛ از این رو در قسمتی از خطبه خویش در مسجد مدینه، یكی از فلسفه‌های امامت را خطاب به مهاجران و انصار چنین می‌فرماید: «خداوند اطاعت و پیروی از ما (اهل بیت) را سبب پایداری امت اسلامی و امامت و رهبری ما را عامل وحدت و در امان ماندن از تفرقه‌ها قرار داده است.»
2. همراه امامت
الف) همراهی به عنوان همسر
دخت گرامی پیامبرسلام الله علیها در تمام لحظات عمر شریف خود در انجام وظایف خانوادگی و تربیتی و فراهم آوردن آسایش و آرامش خانه، كمك و همراه امام علی علیه السلام بود. و كانونی مالامال از محبت و مهربانی برای پرورش فرزندانی چون امام حسن و امام حسین و زینب و ام‌كلثوم سلام الله علیها فراهم آورده بود.
ب) همراهی به عنوان مأموم
فاطمه زهرا سلام الله علیها بعد از ماجرای غصب خلافت امیرالمؤمنین علیه السلام تا لحظه شهادتش هرگز سكوت نكرد و پا به پای امام خود ـ آنجا كه باید از امامت دفاع كند ـ حاضر شد؛ چه آنجا كه بر در خانه‌های مهاجرین وانصار رفت و از آنان یاری طلبید و چه در سخنرانی‌هایش، چه بیت‌الاحزانش، چه وصیتش و... اینها همه نمونه‌هایی از همراهی فاطمه با امام زمانش می‌باشد.
برماست تا با سرمشق قرار دادن مبارزات این سرباز حقیقی امام علی علیه السلام به دفاع از فرزندش كه امام عصر ماست بپردازیم و با شناخت موقعیت‌ها و شیوه‌های مناسب از وجود مبارك یوسف فاطمه دفاع نماییم.


. بحارالانوار، ج37، ص67 ـ صحیح بخاری (كتب اهل سنت)، ج8، ص78.
. تفسیر العیاشی، ج1، ص349؛ شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، حدیث كساء.
. بحارالانوار، ج43، ص107.
. بحارالانوار، ج43، ص65.
. صدوق، معانی الاخبار، ص114.
. الغیبه طوسی، ص268.
. الكوثر، ج2، ص114.
. دشتی، فرهنگ سخنان حضرت فاطمه سلام الله علیها، به نقل از ریاحین الشیعه، ج1، ص93.
. همان.
. بحارالانوار، ج3، ص158و معانی الاخبار، ص354 و كشف الغمه، ج2، ص40.
.اختصاص، ص178و بیت الاحزان، ص117.
آخرین ویرایش
در 1394/9/18 14:19 توسط فاطمه کاظمی

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366