حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف: الگوی خوب من [رفتار و كردار و...] دختر رسول خدا است.
صبر و استقامت و پیروزی و ظفرمندی در این صبر یكی از جلوه های مهم اسوه پذیری حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف از حضرت زهراسلام الله علیها است.
مصیبتهای بزرگی را فاطمه سلام الله علیها تحمل نمود؛ سختیها، فراموشكردنها، از یاد رفتن ولایت، مظلومیت، دیدن رنجها و انزوای اصحاب و یارانی چون سلمان و ابوذر[2]، دل به دنیا سپردن عدّهای و فراموش كردن راه ولایت استخوان در گلو، خار در چشم[3](چون علی علیه السلام، همكُفو خود).
عطش بشر و اینكه تو تمام كوششات را انجام دهی. شبانهروز، انصار و مهاجر را متذكر شوی و خواب سنگین آنان كه خود را به خواب زدهاند پایان نپذیرد[4]، درد سنگینی است. امتحان سختی است، امتحان همراه با مبارزه و تلاش خستگیناپذیر.
كار سنگینی است، اینكه تو دلسوزانه، پنهان و آشكارا، خیرخواه افراد باشی آنان را بر خود مقدم داری (الجّار ثُمّ الدّار[5]) در دعاهای صبح و شبانه ات پیوسته، دعا گوی آنان باشی[6] از خدا برایشان طلب مغفرت كنی و حتّی از آنانی كه مستحق عذابند؛ آنان كه ولی خدا را به ریسمان بستهاند، برای حفظ اسلام و... از نفرین و عذابشان صرفنظر كنی.[7] پیوسته با آنان سخن گویی ولی آنان زندگی روزمره را بر درد تو ترجیح دهند، و فقط اشك و ضجّه و وعده یاری در فرداهای نامعلوم[8] پاسخ یابی.
همه اینها درد سنگینی است. برای اینكه اسلام بماند، بایستی هم فریاد بزنی و هم فریاد را فرو خوری. درد سترگی است، صبر و تحمل غافلانی كه آخرت خود را به فروش گذارده و دنیای خود را نیز ویرانه ساخته اند و دیگران را به گمراهی كشاندهاند. و تو باید تا برقراری عدالت و فرداها صبر كنی.
و مهدی نیز امروز صبورترین انسانها است (علیه... صبر ایوب[9]). و غریبترین و مظلومترین[10] شخصیت عالم خلقت. مهجوریت آن است كه بزرگوارترین و مهربانترین و عالمترین و بالاترین[11]، مورد كمترین عنایت و توجه قرار گیرد.
ندای هل من ناصر مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، همواره طنین انداز است. و ما نیز، چون انصار و مهاجر به جای درك زمان و یاری امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف وعده به فردا می دهیم، بدون اینكه امروز، یاریگر امام خود باشیم.
رنج زهراسلام الله علیها، رنج محرومیت انسان تا همیشه تاریخ است. او به راحتی می دید كه ادامه سقیفه، نینوا است. او صفین و جمل را می دید، او خلافت معاویه و... و خلافت عباسی و عثمانی و... را می دید. و محرومیت امروزه ما را نیز شاهد بود. در حجم و نگاه او انسان امروز نیز جا داشت، او حق داشت اینگونه بگرید و ناله كند. شاید خفتهای بیدار شود و ساحت رفیع خورشید ولایت را لبیك گوید. اما باز هم افسوس و صد افسوس ...[12]
تحمل این رنج و صبر بر این مصیبت، بالاترین صبری است كه فرزند او مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، عهده دار آن است. كار سنگینی است، هر روز توهین و اهانت و شكستن حرمتها؛ چون تخریب حرمها و حریمها و تحمل همه اینها برای اسلام و مسلمانان[13].
________________________________________
[1] . بحارالانوار، ج53، ص178.
[2] . بحارالانوار، ج44، ص123.
[3] . نهجالبلاغه، خطبه شقشقیه.
[4]. الامامه و السیاسه، ج1، ص29.
[5] . وسائل الشیعه: ج7، ص112؛ مادرم فاطمه را دیدم كه در محرابش شب جمعه ای تا دمیدن صبح پیوسته در ركوع و سجود بود و پیوسته مردان مؤمن و زنان مؤمن را با نام دعا می كرد بدون اینكه ای برای خود دعا كند. گفتم مادر چرا، چنانكه برای دیگران دعا می كنی برای خود دعا نمی كنی؟ فرمود: فرزندم، اول همسایه، سپس خود (الجّار ثُمّ الدّار).
[6] . سیدبن طاووس در سرداب مقدس حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را دید كه برای گنهكاران نیز طلب استغفار مینمود (بحارالانوار، ج53، ص302).
[7] . اختصاص، ص185: حضرت زهرا سلام الله علیها از نفرین عذابی كه مصمم بود انجام دهد، برای حفظ اسلام منصرف شد.
[8] . پس از سقیفه با آن كه بارها و بارها حضرت علی و حضرت زهرا سلام الله علیها افراد را متذكر شدند فقط 44 نفر سخن حضرت علی را پذیرفتند. قرار شد فردا سر تراشیده با اسلحه بیایند و بیعت كنند؛ ولی فردای آن روز جز 4 نفر (سلمان، ابوذر، مقداد، زبیربن عوام) نیامدند. و باز فردا و فردا تا سه روز و كسی جز اینها نیامدند؛ احتجاج، ج1، ص206.
[9] . كافی، ج1، ص537.
[10] . كمال الدین، ج1، ص318.
[11] . الزام الناصب، ص9.
[12] . چشمه در بستر، مسعود پورسیدآقایی، ص200.
[13] . هنگام نوشتن این سطور خبر رسید كه مزدوران آمریكایی باز به حریم و ساحت مقدس حرم عسكریین و سرداب مقدس، ناجوانمردانه حمله بردند.
[مجله شماره 5 : - سخن دوست]
دوماهنامه امان شماره 5