نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

رازها و روزها

بسمه‌تعالی
خرداد‌ماه، مطابق با 15جمادی‌الاول تا 16 جمادی الثانی
1. 3 خرداد= 17جمادی‌الاول: فتح خرمشهر، روز «مقاومت، ایثار و پیروزی».
2. 14 خرداد = 28 جمادی الاول: سال‌گرد رحلت امام خمینی(ره).
3. 15خرداد= 29 جمادی‌الاول: سال‌روز قیام 15 خرداد 1342 ش، وفات محمدبن عثمان‌بن عمری(دومین نایب امام زمان(عج)).
4. 18 خرداد= 3 جمادی‌الثانی: شهادت حضرت زهرا«سلام‌الله‌علیها».

تیرماه مطابق با 17 جمادی‌الثانی – 18 رجب
1. 4 تیر= 20 جمادی‌الثانی: ولادت حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها).
2. 7 تیر= 23 جمادی‌الثانی: سال‌گرد شهادت شهید بهشتی و 72 یار امام خمینی(ره)، روز قوه قضائیه.
3. 14 تیر= 1 رجب‌: روز ولادت امام محمد باقر علیه السلام.
4. 16 تیر= 3 رجب: شهادت امام علی‌النقی علیه السلام.
5. 23 تیر= 10 رجب: ولادت امام محمد تقی علیه السلام.
6. 26 تیر= 13 رجب: ولادت حضرت علی‌ علیه السلام.
7. 28 تیر= 15 رجب: وفات حضرت زینب (سلام الله علیها).

خرداد‌ماه مطابق با 15جمادی‌الاول- 16 جمادی الثانی
1. 3 خرداد= 17 جمادی‌الاول: فتح خرمشهر، روز مقاومت، ایثار و پیروزی
چه نیكوست كشوری كه در آن، نام و یاد امام زمان(عج) زنده نگه‌داشته می‌شود. قدردان امام حی خود باشد و پیروزی‌ها را رحمتی از جانب خدا و به واسطه امامش بدانید؛ هم‌چنان كه خود امام در توقیعی به شیخ مفید نوشته‌اند: «ما نظر خود را از شما بر نمی‌گیریم (كه به حال خود وابمانید) و فراموشتان نمی‌كنیم. اگر چنین نبود، گرفتاری‌ها، شما را از پای می‌انداخت و دشمنان، شما را از بین‌ می‌بردند».

2. 14 خرداد = 28 جمادی الاول: روز رحلت امام خمینی(ره)
یكی از ویژگی‌های بارز حضرت امام (ره) -كه هنوز بعد از سال‌ها موجب بهت و حیرت بسیاری می‌شود- اطمینانی بود كه در تمام شرایط سخت و دشوارِ قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در رفتار و گفتار ایشان مشاهده می‌شد؛ و چه زیبا در توقیع شریفی كه از حضرت مهدی(عج) صادر گشته، آمده است: «ما در پی حفظ آنان هستیم، با دعایی كه از خداوند زمین و آسمان پوشیده نیست؛ پس با این امر، دل‌های اولیا و دوستان ما مطمئن و آرام باشد» .

5. 15خرداد= 29 جمادی‌الاول: وفات محمدبن عثمان‌بن عمری(دومین نایب امام زمان(عج))
در مورد به نیابت رسیدن ایشان، در كتاب مهدی ‌موعود آمده است: «وقتی كه ابو عمرو عثمان بن سعید وفات نمود، پسرش، ابوجعفر محمد بن ‌عثمان به فرموده امام حسن عسكری علیه السلام و وصیت پدرش، عثمان، كه نائب حضرت قائم (عج) بود، در جای وی نشست».
در رابطه با وفات ایشان، در همان كتاب آمده است: «در كتاب الغیبه، از محمد بن علی بن حسین روایت كرده، او گفته كه خبر داد به ما، علی بن محمد بن متیل، از عمش، جعفر بن احمد بن متیل، اوگفته كه: در لحظه احتضار ابن جعفر، محمدبن عثمان عمری، من در سمت سرش نشسته بودم و از او پاره‌ای چیزها می‌پرسیدم و با وی سخن می‌گفتم؛ و ابی قاسم در سمت پایش نشسته بود. در آن حال به من متوجه گردید و گفت: چنین مأمور شده‌ام كه به ابی قاسم بن روح، وصیت نمایم و امور را به او وابگذارم. وقتی كه این را شنیدم برخاستم و دست ابی قاسم را گرفته و در جای خود نشاندم و خودم در سمت پاهایش نشستم».

3. 18 خرداد= 3 جمادی‌الثانی: شهادت حضرت زهرا (سلام ‌الله‌ علیها)
در این روز، در سال 11 هجری، بنابر قولی 95 روز بعد از وفات پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، در روز سه‌شنبه، شهادت حضرت بتول، عذراء مظلومه مضروبه، حضرت سیده النساء، فاطمه زهرا (سلام ‌الله علیها) به وقوع پیوسته است.
در احادیث متواتری، امام زمان(عج) را «المنتقم» خوانده‌اند؛ چراكه ایشان انتقام خون به ناحق ریخته شده مادرش (سلام ‌الله ‌علیها) را خواهد گرفت. پیغمبر صلی الله علیه و آله در خطبه غدیر چنین نقل فرموده‌اند: «خاتم امامان از ما، مهدی(عج) می‌باشد. آگاه باشید كه اوست چیره شونده بر همه دین؛ اوست انتقام گیرنده از ظالمین؛ اوست فاتح و منهدم كننده دژها؛ اوست كه تمام قبائل اهل شرك را نابود می‌سازد؛ اوست كه خون‌بهای تمام اولیای حق را می‌گیرد» .

تیرماه مطابق با 17 جمادی‌الثانی – 18 رجب
1. 4 تیر= 20 جمادی‌الثانی: ولادت حضرت زهرا (سلام ‌الله ‌علیها)
در چنین روزی، حضرت حوراء انسیه، عذراء بتول، ام ابیها، حضرت زهرا (سلام ‌الله ‌علیها) در سال پنجم بعثت، در مكه مكرمه به دنیا آمد. در باب نسب امام زمان(عج) از سعیدبن مسیب مروی، روایت شده است كه او گفت: «در نزد ابی سلمه در خصوص مهدی(عج) مذاكرده می‌كردیم. ‌او گفت: شنیدم كه رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرمود: مهدی(عج) از عترت اولاد فاطمه(سلام ‌الله ‌علیها) است.

2. 7 تیر= 23 جمادی‌الثانی: شهادت شهیدبهشتی و 72 یار امام خمینی«ره»، روز قوه قضائیه.
در سال‌گرد شهادت مردان الهی، نقش‌بند ذهن تمام مسلمانان، حسرتِ به دست آوردن این رستگاری جاودانه می‌باشد؛ و یكی از آثار دعا برای تعجیل در فرج مولایمان نیز نایل آمدن به عالی‌ترین درجات شهدا در قیامت است. چنان‌كه در منهج ‌الرشاد از حضرت ابوالحسن موسی ‌بن جعفر علیه السلام روایت شده است: «از برترین درجه‌داران شهدا در روز قیامت، كسی است كه خدا و رسول او را در غیاب، یاری نموده، و از خدا و رسول او، دفاع كرده باشد» و می‌دانیم كه دعا برای تعجیل فرج حضرت قائم (عج) و یاری كردن او، یاری خدا و رسول او می‌باشد.

3. 14 تیر= 1 رجب‌: روز ولادت امام محمدباقر علیه السلام
امام محمد باقر علیه السلام در روز جمعه، اول رجب سال 57 هجری، در مدینه متولد شدند. نام مبارك آن حضرت، محمد، كنیه ایشان، ابوجعفر، و القاب آن حضرت، باقرالعلوم، شاكر الله، هادی، امین و شبیه است.
از آن جهت به ایشان، شبیه می‌گفتند كه شباهت بسیاری به پیامبر صلی الله علیه و آله داشتند. بارزترین صفت امام، شباهت به رسول خدا صلی الله علیه و آله بود. لذا جابر- كه پیش از امام باقر علیه السلام، امام حسن، حسین و علی ‌بن ‌الحسین علیه السلام را دیده بود- تنها هنگامی كه نگاهش به آن حضرت افتاد، گفت: «به پروردگار كعبه قسم، شمائل پیغمبر است».
مولای ما حضرت صاحب الزمان(عج) نیز شبیه به پیغمبر صلی الله علیه و آله است؛ بلكه شباهتش به پیغمبر صلی الله علیه و آله، بیشتر و كامل‌تر می‌باشد. چه آن‌كه در بسیاری از روایات رسول اكرم صلی الله علیه و آله، در وصف امام قائم(عج) آمده است كه آن حضرت فرمود:«‌او، شبیه‌ترین مردم به من است در شمائل، اقوال و افعال».

4. 16 تیر= 3 رجب: شهادت امام علی‌النقی علیه السلام
امام هادی علیه السلام در سال 254 هجری و بنابر قول مشهور، در سن 41 سالگی، به وسیله زهر معتز، خلیفه بناحق، به شهادت رسیدند.
شیخ صدوق در كتاب «كمال‌الدین»، از پدرش و ابن ولید، هر دوی ایشان، از سعد، او از محمد بن احمد علوی، او از ابی‌هاشم جعفری روایت كرده كه او گفت: از امام علی‌النقی علیه السلام شنیدم كه می‌فرمود:«خلف بعد از من، پسرم، حسن است؛ حالِ شما با خلف بعد از خلف، چگونه خواهد شد؟» عرض كردم: فدای تو شوم! سبب این (سخن) چیست؟ فرمود:‌ «زیرا كه شما، شخص او را نمی‌‌بینید و ذكر اسم وی، بر شما حلال نخواهد شد». عرض كردم: پس او را به چه نحو ذكر نماییم؟ فرمود: «بگویید حجت آل محمد(عج)».

5. 23 تیر= 10 رجب: ولادت امام محمدتقی علیه السلام
امام جواد علیه السلام، بنابر قول مشهور، در دهم ماه رجب سال 195 هجری به دنیا آمدند. نام آن حضرت، محمد و كنیه ایشان، ابوجعفر و مشهورترین القاب آن‌ حضرت، تقی و جواد است.
در شباهت میان این امام و امام زمان(عج)، كمی سن ایشان به هنگام تحویل منسب امامت است. چنان‌چه امام جواد علیه السلام در هشت سالگی و مولایمان، امام زمان(عج) در چهار سالگی به امامت رسیدند.

6. 26 تیر= 13 رجب: ولادت حضرت علی‌ علیه السلام
در روز جمعه، 13 رجب، در بیت‌الله‌الحرام و داخل كعبه معظمه، خلیفه بلافصل، برادر، پسر عمو، وزیر و داماد رسول الله صلی الله علیه و آله، امیرالمؤمنین، سید الوصیین، علی بن ابی‌طالب علیه السلام به دنیا آمد.
اسم شریفش، علی است و مشهورترین كنیه‌های آن حضرت، ابوالحسن است.
اظهر صفات مشترك بین میان امیرالمومنین علیه السلام و امام زمان(عج) ، صفت علم، زهد و شجاعت می‌باشد.

7. 28 تیر= 15 رجب: وفات حضرت زینب (سلام الله علیها)
وفات مظلومانه و غریبانه ام‌المصائب، حضرت فاطمه صغری، عقیله بنی‌هاشم، زینب كبری (سلام ‌الله‌ علیها) در شب یكشنبه، 15 رجب سال 62 هجری به وقوع پیوسته است.
ویژگی بارز عقیله بنی‌هاشم (سلام الله علیها)، صبر بر مصیبت است و این صفت، در امام زمان(عج) نیز بسیار مشخص است؛ چرا كه ایشان در حدیث لوح كه در كتاب كمال‌الدین آمده است، فرموده‌اند:«اندوهی كه من دارم، كم‌ترین مقدارش را یعقوب نداشت. همه بلایای ایوب قسمتی از ابتلای من است» . زیرا كه انواع بلا بر آن حضرت جمع شده است و طولانی شدن‌ دوران غیبت، موجب شدت مصیبت و ابتلای ایشان می‌باشد.
آخرین ویرایش
در 1394/8/25 17:48 توسط فاطمه کاظمی

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366