مجله در مرحله طراحی صفحات بود كه ناگهان خبردار شدیم حضرت آیت ا... العظمی بهجت از دنیا رحلت نمودند. این مصیبت عظیم و این فقدان غم انگیز را به محضر امام عصر(عج) و مقام معظم رهبری، مراجع بزرگوار و همه عاشقان حضرت مهدی(عج) تسلیت عرض مینماییم.
عالم ربانی، پارسای پرهیزكار حضرت آیتا... العظمی بهجت عصر روز یكشنبه، 27 اردیبهشت در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) شهر قم به ملكوت اعلی پیوست. ایشان در اواخر سال 1324 ه.ق در شهر فومن واقع در استان «گیلان» به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی حوزه را در مكتب خانه فومن به پایان رساند و پس از تحصیلات ادبیات عرب در سال 1348ه.ق عازم عراق شد و حدود 4 سال در كربلای معلی اقامت گزید و علاوه بر تحصیل علوم رسمی از محضر استادان بزرگ آن سامان، بهره برد و در سال 1352ه.ق برای ادامه تحصیل به نجف اشرف رهسپار شد و سطح عالی علوم حوزه را در محضر آیات عظام از جمله آیتا... العظمی خوئی و حاج شیخ مرتضی طالقانی به پایان رساند و پس از درك محضر آیات عظام حاج آقای ضیاء عراقی و میرزای نائینی (ره) در حوزه درسی آیت ا... حاج شیخ محمدحسین غروی اصفهانی وارد شد.
در نجف اشرف در سن 17-18 سالگی با آیت حق سیدالعارفین علامه قاضی (ره) آشنا شد و گمشده خویش را در وجود ایشان یافت و در سلك شاگردان اخلاقی ـ عرفانی ایشان درآمد و سرانجام در سال 1364ه.ق برابر با 1324 ه.ش با قلبی صیقل یافته از معنویت و سینه ای مالامال از عشق به حضرت حق و با كوله باری از علم و كمال به ایران مراجعت نمود.
آیت ا... بهجت كه از نوجوانی در میان خودسازی گام نهاده بود، در فراگیری علوم و تزكیه نفس چنان جدی بود كه گویا كاری غیر از آن نداشت و همواره در آموزش های اخلاقی بر این نكته اصرار داشت كه تلاشی پی گیر و ریاضتی فراگیر لازم است تا انسان در جبهه ستیز با رذیلت های اخلاقی و در جهاد اكبر با هواهای نفسانی، سربلند و پیروز باشد و به سازندگی خود بپردازد. از این رو همواره معتقد به لزوم هم پایی دانش و اخلاق بود و پیوسته درباره خطر جدایی علم و تزكیه هشدار میداد و زیان عالم غیر مهذب و دانش بدون تزكیه را از هر ضرر و زیان دیگری بیشتر میدانست.
مفسر بزرگ قرآن، مرحوم علامه طباطبایی درباره وی گفته است: «آقای بهجت عبد صالح خدا هستند.»
آن بزرگوار، زاهد عارفی بود كه پیوسته بی رغبت به دنیا و آزاده بی تكلیف زیست و چنان در جاذبه معنویات قرار گرفت و به حقیقت وباطن دنیا توجه داشت كه ذره ای به تعلقات آن آلوده نشد و از هرچه كه رنگ تعلق پذیرد آزاد بود. یاد آن مرجع عالی قدر گرامی باد.
دوماهنامه امان شماره 17