نشریات و مجلات چاپی

مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
نشریه امان فعالیت خود را از سال ... آغاز کرده است. هم‌اکنون 348 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

رسالت و مهدویت

«دانش و آگاهی به كتاب خداوند و سنت پیامبر اكرم در قلب مهدی ما می‌روید چنانكه گیاهی در بهترین كیفیت خود رشد می‌كند هر كس از شما تا روزگار ظهور حضرتش باقی بود و او را ملاقات كرد، به هنگام دیدار با ایشان بگوید سلام بر شما ای خاندان رحمت و نبوت و گنجینه دانش و جایگاه رسالت».
در عصر حیات پیامبر اسلام، آن حضرت تمام كوشش‌ها و تلاش خویش را برای هدایت جامعه و تشكیل حكومت اسلامی (مدینه فاضله) به كار گرفت و در شهر مدینه به پایه‌ریزی آن پرداخت. اگرچه آن حضرت تمام تلاش خود را نمود و تا حدودی موفق به اجرای برخی برنامه‌ها گردید اما آن طور كه باید در همه جهان این برنامه‌ها و اهداف سیطره و غلبه یابد، غلبه نیافت و با رحلت آن حضرت، حیات و زندگانی اسلام به جدّ در خطر تهدید ظالمان و دشمنان قرار گرفت لذا آن حضرت برای جلوگیری از نابودی اسلام و به فرمان الهی، به تعیین خلیفه و جانشین پس از خود پرداخت، خداوند در قرآن كریم می‌فرماید:
«یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ…»
لذا آن حضرت در روز 18 ذی الحجه در محلی به نام غدیر، حضرت علی علیه السلام را به عنوان جانشین و خلیفه پس از خود تعیین نمود و به امامت او و یازده نفر از فرزندانش تصریح نمود.
و در روایات متعددی به این امیر خطیر و بزرگ یعنی امامت 12 امام پس از خود، اشاره فرموده است.
حموئی در «فرائد السمطین» و سید علی همدانی در «موده القربی» از ابن عباس روایت كرده‌اند كه رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «انا سید النبیین و علی بن ابی طالب سید الوصیین و ان اوصیایی اثنا عشر اولهم علی بن ابیطالب و آخرهم القائم»
«من سید پیامبرانم و علی سید اوصیا است و اوصیای من دوازده نفرند كه اول آن‌ها علی و آخر ایشان قائم است.
علامه حلی در تبیین امامت می‌نویسد:
«امامت عبارت از ریاست عامه‌ای است در امور (دین و دنیا) برای شخصی از اشخاص به نیابت از طرف پیامبر اكرم و این امر خطیر از جانب خداوند متعال واجب است عقلاً ... واجب است به امامت امام تصریح شود، از این رو كه عصمت از امور باطنی آن چنانی است كه آن را احدی جز ذات باری تعالی نمی‌داند بنابراین بروی لازم است شخصی را كه واقف بر عصمتش می باشد معرفی كرده و یا معجزه‌ای كه گواه بر راست‌گویی امام است به دستش ظاهر نماید.
پس از پیامبر گرامی اسلام، ائمه و عالمان همواره سعی و تلاش خویش را برای تشكیل حكومت فاضله و اسلامی نموده‌اند و تا آخرین لحظه در برابر دشمنان خویش مقاومت نمودند، اما همواره وجود موانع و مشكلات آنان را از نیل به چنین آرزویی بازداشت و جز در موارد انگشت‌شماری حكومت الهی نبوده است و تا زمان ظهور حضرت مهدی كه آخرین و دوازدهمین امام است، نیز بیشتر حكومت‌ها باطل خواهد بود.
امام باقر علیه السلام می‌فرماید:
«دولتنا آخر الدول و لن یبق اهل بیت لهم دوله الا ملكوا قبلنا لئلا یقولوا اذا رأوا سیرتنا اذا ملكنا سرنا مثل سیره هولاء و هو قول الله عزوجل «والعاقبه للمتقین»».
«همانا دولت ما آخرین دولت‌هاست و برای هیچ خاندانی دولتی نیست مگر این‌كه قبل از ما حكومت كند تا هنگامی‌كه ما به قدرت رسیدیم كسی نگوید اگر ما نیز به قدرت رسیدیم این چنین رفتار می‌كردیم و این گفتار خداوند است كه عاقبت برای پرهیزگاران است».
آری ائمه همواره در صدد تشكیل حكومت آرمانی اسلامی و دولت محمدی بر روی زمین بوده‌اند و به زودی چنین حكومت فاضله‌ای با ظهور حضرت مهدی(عج) به تحقق خواهد پیوست.
با توجه به دیدگاه اسلامی، حكومت فاضله: «حكومتی است مبتنی بر نظام رهبری فاضل و الهی كه می‌تواند نبی یا امام باشد كه جامعه را در تمام ابعاد و جنبه‌ها به سمت رشد اخلاقی و كمال مطلوب انسانی، مدیریت و راهبری می‌كند و باورها و رفتارهای مردم را اصلاح می‌كند.
چنین حكومتی جامع تمام فضایل، نیكی‌ها و محاسن اخلاقی و عقلی است و هم در مقام عمل و اجرا، همه آن ها را در جامعه محقق می‌سازد هم مدافع و حامی ارزش‌ها و هنجارهای اخلاقی و دینی است و هم ابزار زندگی صنعتی و علمی بشر را برای تحقق كمالات انسانی (عبادت و عبودیت و تقرب به خدا) به كار می‌گیرد و جامعه را زنده و انسانیت را احیا می‌كند.
در دولت و حكومت مهدوی كه برگرفته از حكومت محمدی است همه امور، فاضله و الهی است. از یك سیاست فاضله شروع و به یك هدف فاضله ختم می‌شود.
پیامبر می‌فرماید: «سیره و سنت او سیره و سنت من است مردم را بر دین و آیین من به پا خواهد داشت».
وجوه مشترك حكومت محمدی و حكومت مهدی(عج)
الف. برنامه‌ها
سه محور عمده برنامه‌های حكومت محمدی و مهدوی عبارتند از:
1. برنامه‌های فرهنگی
2. برنامه‌های اجتماعی
3. برنامه‌های اقتصادی
جوامع بشری به دلیل دوری از تعالیم الهی و معنویات به انحطاط فرهنگی گرفتار می‌شوند لذا باید رهبر جامعه فاضله در قدم اول به انقلاب فرهنگی در جامعه بپردازد.
در قدم دوم، رهبر جامعه باید برنامه صحیحی را كه ضامن حیات واقعی جامعه و برخوردار شدن افراد از حقوق الهی و انسانی است، جایگزین روش‌های ظالمانه ـ كه به هرج و مرج و فساد و تباهی جامعه منجر شده ـ نماید.
و قدم سوم برای رشد همه افراد، باید به برنامه‌های اقتصادی پرداخته شود و مواهب طبیعی در اختیار همه طبقات جامعه قرار گیرد.
1. فرهنگی
رشد دانش‌و صنعت و تكنولوژی
رسول خداصلی الله علیه و آله به شدت مردم را به فراگیری علم و دانش دعوت می‌نمودند، طلب علم را برای هر مرد و زنی فریضه می‌دانستند حتی آنان را به طلب علم ولو در دور دست‌ها (خاور دور و چین ) دعوت می‌نمودند. در عصر حضرت مهدی(عج) كه ادامه دهنده راه اوست، علوم به اوج شكوفایی خواهد رسید. آن هم نه به آن اندازه‌ای كه بر پیامبران و اولیاء گشوده بود، بلكه بیش از سیزده برابر آن‌چه آنان از دانش بهره داشته‌اند، علم رشد و پیشرفتی شگفت‌انگیز خواهد داشت و بشر به اوج علمی می‌رسد.
امام صادق علیه السلام می‌فرماید:
«علم و دانش 27 حرف است و همه آن‌چه پیامبران آورده‌اند تنها دو حرف آن است و مردم تاكنون جز با آن دو حرف آشنایی ندارند و هنگامی كه قائم ما قیام كند 25 حرف دیگر را بیرون می‌آورد و آن را بین مردم نشر و گسترش می‌دهد و آن دو حرف را نیز ضمیمه می‌كند و مجموع 27 حرف را در میان مردم منتشر می‌كند».
امام باقر می‌فرماید:
«دانش و آگاهی به كتاب خداوند و سنت پیامبر اكرم در قلب مهدی ما می‌روید چنانكه گیاهی در بهترین كیفیت خود رشد می‌كند هر كس از شما تا روزگار ظهور حضرتش باقی بود و او را ملاقات كرد، به هنگام دیدار با ایشان بگوید سلام بر شما ای خاندان رحمت و نبوت و گنجینه دانش و جایگاه رسالت».
رسول خدا درباره چگونگی حمل و نقل در آن روزگار می‌فرماید:
«پس از شما اقدامی خواهد آمد كه زمین زیر پایشان طی می‌شود و درهای جهان به رویشان باز می‌گردد ...».
ادامه دارد

. كارشناس ارشد فلسفه و كلام.
. مائده، آیه 67.
. امامت و مهدویت، ج2، ص295.
. باب حادی عشر، حسن بن یوسف حلّی، ترجمه از آینده جهان، ص254.
. چشم اندازی به حكومت مهدی، نجم‌الدین طبسی، ص21.
. ترجمه كتاب الغیبه، محمد بن حسن طوسی، ص788، ج11، ص493.
. اقتباس از آینده جهان، ص233.
. آینده جهان، ص233 و 232.
. همان، ص234.
. و سنّته سنّتی یقیم الناس علی ملتی و شریعتی…، كمال الدین، ج2، ص41، صدوق.
. تلخیص نگین آفرینش، ص155 ـ 154.
. اطلبوا العلم ولو بالصین.
. بحارالانوار، ج52، ص336.
آخرین ویرایش
در 1394/10/13 17:03 توسط فاطمه کاظمی

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
02188998601
تهران، خیابان انقلاب، تقاطع قدس و ایتالیا، پلاک 98
پیامک
30001366