یكی از اعمال سفارش شده، از ناحیه مقدسه حضرت صاحبالزمان(عج) در این ماه، مداومت به خواندن دعای افتتاح است. در این دعای شریف، بعد از حمد و تسبیح خداوند به سبب وجود نعمتهای بیشمارش، خداوند را برای عطای نعمت ولایت ائمه معصومین علیهم السلام، شكر میگذاریم و از خداوند منان، خواستار تعجیل فرج میشویم.
2) 10 رمضان المبارك/9 شهریور: وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها
ایشان، نمونه كامل زنی مؤمنه در عرصههای مختلف به خصوص در سیاستند كه یاریرسان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بوده، نقش مهمی در پیشبرد اهداف اسلام داشتند و دقت در سیره عملی ایشان، راهگشای بسیار مناسبی برای تمام كسانی است كه خواستار پیوستن به یاران حقیقی حضرت صاحب الامر(عج) هستند.
3)10 شهریور/ 11 رمضان: روز بانكداری اسلامی(بانكداری بدون ربا)
یكی از ویژگیهای مهم حكومتداری حضرت صاحب الزمان(عج) روش اقتصادی ایشان است، چراكه روش امام مهدی(عج) در امور مالی حكومت، همان روش پسندیده زمان پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، امیرالمؤمنین و امام مجتبی علیه السلام است و مبنای آن «مساوات» میباشد، شیوهای كه بعد از این بزرگواران تغییر یافت و معیارهای دروغینی كه پرداخت بیحساب به افراد، جای آن را گرفت و سبب پیدایش فاصله طبقاتی در جامعه شد.
4) 15 رمضان المبارك/14 شهریور: ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
حلم و بردباری ـ كه از نشانههای وجود آن در شخص، داشتن سكون و آرامش در مقابل عمل نادرست دیگران است ـ مشخصترین ویژگی اخلاقی حضرت مجتبی علیه السلام است و با مقایسه ناراحتیها و ابتلاهای شدید صاحبالزمان(عج) از دست مردم، حلم و بزرگواری ایشان مشخص میشود.
5) 17 رمضان المبارك/16 شهریور: معراج پیامبر صلی الله علیه و آله
در چنین روزی، معراج پیامبراسلام صلی الله علیه و آله صورت گرفتهاست و آیه شریفه «سبحان الذی اسری بعبده لیلا من المسجد الحرام الی المسجد الاقصی...» در اینباره نازل شده، بنابر روایاتی، معراج در 21 ماه رمضان، اتفاق افتادهاست و امام صادق علیه السلام فرمود كه حقتعالی، حضرت رسول صلی الله علیه و آله را 124 مرتبه به آسمان برد و هر بار بیش از هر فریضهای درباره ولایت و امامت امیرالمومنین و دیگر ائمه طاهرین علیهم السلام تأكید و سفارش نمود.
6) 21 رمضان المبارك/20 شهریور: شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام
در كتاب الغیبه بعد از اشاره به راویان حدیث، از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت شده، كه ایشان به فرزندشان، امام حسین علیه السلام نگریست و فرمود: «... بدرستیكه این پسرم، سید است، چنانكه رسول خدا صلی الله علیه و آله او را سید نام كرده، بزودی خدای تعالی از صلب او مردی بیرون میآورد كه همنام پیامبر شماست؛ در اخلاق و ظاهر به او شبیه است. به هنگام غفلت مردم، نابودی حق و اظهار باطل، ظهور میكند».
7) 22 رمضان المبارك/ 21 شهریور: سومین شب قدر
از اعمالی كه در شبهای قدر، عمل به آن سفارش شده، دعای تعجیل در فرج مولایمان، حضرت مهدی(عج) است؛ اما بیشترین تأكید در شب بیست و سوم است و یكی از دعاهای وارده در این شب، دعایی است كه علامه مجلسی از محمدبنعیسیبنعبید از معصومین آورده و در آن، سفارش كرده، در همه حال، همه جا و تا زمانی كه زنده هستید، آن را بخوانید و آن، دعایی است كه با «اللهم كن لولیك القائم بامرك...» آغاز میشود.
8) 28 رمضان المبارك /27 شهریور: روز جهانی قدس
پیام امام خمینی و اعلام آخرین جمعه ماه مبارك رمضان به عنوان (روز جهانی قدس) نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت فلسطین شد و مسلمانان جهان را برای مقابله با جنایتپیشگان تاریخ، به یكپارچگی و وحدت كلمه دعوت كرد. امام خمینی(ره) با چنین پیامی بر مبارزه پایان ناپذیر مستضعفین با جهانخواران ظالم تأكید كردند و فرمودند: «روز قدس روز جهانی است»، روزی نیست كه فقط اختصاص به قدس داشته باشد، روز مقابله مستضعفین با مستكبرین است و امروز روز اسلام، روز قدس و فلسفه انتظار است. منتظران واقعی كسانی هستند كه همیشه و در همهحال آرزو میكنند امام زمان(عج) ظهور فرمایند و ظلم را ریشهكن كنند. منتظران از بیعدالتی، ظلم، تبعیض، تبری میجویند و انكار بتهای زمانه در هر شكل و هر قیافه، جوهره دین آنهاست و منتظران همیشه به هر وسیلهای تلاش میكنند ظلم را در هر كجای جهان كه باشد نابود كنند تا زمینه ظهور صاحب عصر(عج) فراهم شود.
9) اول شوال/ 29 شهریور: عید فطر
یكی از اعیاد بزرگ مسلمانان جهان از جمله زمانهایی است كه دعا برای تعجیل در ظهور امام عصر(عج) سفارش شده است و شاهد این گفته، استحباب خواندن دعای ندبه در آن روز است و از امام صادق علیه السلام روایت شده، عید فطر و قربانی نیست، مگر اینكه اندوهی برای امامان تازه میگردد، چراكه حق خود را در دست غاصب آن میبینند.
10) 8 شوال/ 5 مهر: تخریب قبور ائمه اطهارعلیهم السلام در بقیع توسط وهابیان
در هشتم شوال 1344 هـ.ق قبرستان مقدس بقیع در شهر مدینه، به دست پیروان وهابیت، به ویرانهای تبدیل شد. ویرانسازی قبرهایی كه پلههای آسمان بود، ریشه در افكار منحرف و دور از اسلام آنان داشت؛ افكاری كه با برداشتهای سطحی و جدا از معارف اهل بیت همراه بود و آثار ناپاك آن، همچنان دامان پاك جامعه اسلام را لكهدار كرده است؛ وهابیها از ترس نتیجه كارشان، از خراب كردن گنبد و بارگاه رسول اكرم صلی الله علیه و آله خودداری كردند وگرنه آنان هیچ قبر و ضریحی را استثناء نكردهاند، بلكه قبر پیامبر از آن جهت كه بیشتر مورد احترام و علاقه مردم است، از نظر آنها تخریب آن واجبتر است.
11) 19شوال/ 16 مهر: روز جهانی كودك
مهمترین مقدمات ظهور صاحب الأمر، داشتن نیروهای مخلص و فداكاری است كه در روایات گوناگون و به مناسبتهای مختلف از امامان معصوم بخشهایی از ویژگیهای علمی و عملی ایشان بیان شده است و دارا شدن به این صفات میسر نمیشود، مگر به سبب دقت در تربیت درست ایشان از همان دوران كودكی كه این خود به تنهایی، سنگینی رسالتی بزرگ را بر دوش والدین متعهد و آگاه گوشزد میكند.
12) 25 شوال/ 22 مهر: شهادت امام صادق علیه السلام
فضایل امام صادق علیه السلام بیش از آن است كه بتوان ذكر كرد. جملهای از مالك بن انس امام مشهور اهل سنت است كه: «بهتر از جعفر بن محمد، هیچ چشمی ندیده، هیچ گوشی نشنیده و در هیچ قلبی خطور نكرده است.» از ابوحنیفه نیز این جمله مشهور است كه گفت: «ما رأیت أفقه من جعفر بن محمد» یعنی: «از جعفر بن محمد، فقیهتر ندیدم.» و اگر از زبان خود آن حضرت بشنویم، این روایت ضریس جالب است که میگوید: امام صادق علیه السلام در این آیه شریفه: كل شئ هالك الا وجهه، یعنی: «هر چیز فانی است جز وجه خدای متعال،» فرمود: «نحن الوجه الذی یوتیالله منهم» یعنی «ماییم آیینهای كه خداوند از آن آیینه شناخته میشود».
زهرا باقری ـ دوماهنامه امان شماره 19